×
×

Altijd genoeg geheugenruimte op uw smartphone met deze 4 tips

door JohanWist je dat…11/01/2017

Altijd genoeg geheugenruimte op uw smartphone met deze 4 tips
U kent het probleem wel: net als u een foto of een videofilmpje wil schieten met uw telefoon, blijkt er niet voldoende geheugen te zijn.

Zeker als u voor uw werk veel apps installeert, veel documenten op uw telefoon bewaart of veel foto’s en filmpjes maakt, raakt de harde schijf van uw smartphone snel vol. Bovendien gaat uw telefoon er trager door werken. Zo doet u er wat aan:

 1. Verwijder onnodige apps of te grote apps

  Heeft u echt drie kalender-apps nodig? Of vijf programma’s om foto’s te bewerken? Verwijder de programma’s en apps die u zelden of nooit gebruikt en maak zo geheugen vrij. 

  In ‘Instellingen’; ‘Apparaat’; ‘Opslag en USB’ ziet u bij Android hoeveel geheugenruimte elk programma inneemt. Daar kan u uw keuze dus ook op baseren. Hier vindt u ook wat alle foto’s en video’s aan geheugen innemen. 

  Op de iPhone gaat dit via ‘Instellingen’; ‘Algemeen’; ‘Opslag en iCloud-gebruik’; ‘Beheer opslag’. Op een Android-gsm moet u natuurlijk ook de gehele app verwijderen en niet enkel de snelkoppeling op het Home-scherm. Op iPhone gebeurt dat automatisch.

 2. Installeer een geheugenkaartje

  Op een iPhone gaat dit niet lukken, maar veel Android-telefoons bieden de mogelijkheid om een extra geheugenkaartje te installeren. Op dit kaartje kan u dan foto’s en video’s bewaren en ook de meeste apps installeren, zodat er geheugenruimte vrijkomt. 

  Er bestaan zelfs apps waarmee u apps van het hoofdgeheugen naar het kaartje kunt ‘verplaatsen’. 

 3. Verwijder de “cache” van uw apps

  Veel apps laten op uw telefoon “cache”-data achter: informatie waarmee ze sneller kunnen inladen en opgeslagen gegevens kunnen onthouden. Meestal is dat een goede zaak, maar dit neemt natuurlijk ook weer geheugenplaats in. 

  Bij Android gaat u opnieuw naar ‘Instellingen’; ‘Apparaat’; ‘Opslag en USB’. Onder ‘gegevens in het cachegeheugen’ kunt u zien hoeveel gigabyte dit cachegeheugen opvreet en deze data meteen ook wissen. 

  Op de iPhone moet u dit per app doen en de programmeurs van de app moeten ook expliciet die mogelijkheid inbakken. Bij bijvoorbeeld Safari gaat dit via ‘Instellingen’; ‘Algemeen’; ‘Gebruik’; ‘Safari’ en tik op ‘Wijzig’. Druk daarna op het rode pictogram om de cache te verwijderen. 

 4. Reset uw telefoon naar fabrieksinstellingen

  Wilt u tabula rasa maken, uw telefoon helemaal leeg halen en van nul herbeginnen? Dat kan, maar bedenk dan wel dat u ook al uw belangrijke documenten, foto’s en filmpjes kwijt bent. Die moet u natuurlijk eerst even back-uppen. 

  Het simpelste is om ze in de cloud op te slaan, bijvoorbeeld bij OneDrive for Business

  Heeft u dit gedaan? Ga dan op een Android-telefoon naar ‘Instellingen’; ‘Persoonlijk’; ‘Back-up maken en resetten’ en klik op Fabrieksinstellingen herstellen. 

  Ga op een iPhone naar ‘Instellingen’; ‘Algemeen’; ‘Stel opnieuw in’. Tik vervolgens op 'Wis alle inhoud en instellingen'.

Meer nieuws over:

 • smartphone
 • geheugen

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar