×
×

Wist u dat…

Nieuws filtering op :

Smart Wi-Fi, da’s de beste internetverbinding waar u ook bent

Wist u dat…door Proximus Bizz team17/02/2016

Onderweg uw mails raadplegen, uw agenda checken of gewoon even surfen? Met Smart Wi-Fi van Proximus surft u altijd tegen de hoogst mogelijke snelheid, want uw smartphone of tablet schakelt automatisch tussen 3G/4G en wifi.

Smart Wi-Fi is een onderdeel van de MyProximus-app die u op uw Android-smartphone of iPhone kan downloaden. Het principe is erg eenvoudig: u activeert in de app de Wi-Fi Hotspots-functie en vanaf dan zal uw gsm altijd en overal de beste verbinding maken, hetzij met 3G/4G of met wifi, als er in de buurt een hotspot beschikbaar is. 
Voor die wifi wordt gebruikgemaakt van het Fon-netwerk. Heeft u internet via Proximus, dan bent u ook automatisch lid van het Fon-netwerk. Het idee achter dat netwerk is dat u thuis een klein stukje van uw wifi-netwerk openstelt (volledig beveiligd uiteraard) en in ruil krijgt u toegang tot de wifi-netwerken van alle andere leden. En dat zijn er nog al wat: 1 miljoen in België en 17 miljoen wereldwijd. 

Geen login, geen paswoord

Voor die toegang hoeft u niks te betalen, ook niet in het buitenland. Wat u aan data verbruikt, wordt gewoon van uw regulier internetverbruik afgetrokken. Voor de meeste surfers is die hoeveelheid data ook ruim voldoende. Overschrijdt u toch uw limiet, dan kan u nog steeds verbinding maken, maar dan wel tegen een lagere snelheid. Het inloggen gaat vanzelf, u hoeft dus geen logins of paswoorden meer in te geven, de app doet al het werk voor u. 

Interactieve kaart

Hoe weet u of er ergens een Fon-hotspot in de buurt is? Heel eenvoudig: die kan u vinden op een interactieve kaart die ook in de app is opgenomen. Zodra u in het bereik komt, wordt u er automatisch op overgeschakeld. 

Voordelen
  • U schakelt automatisch tussen 3G/4G en wifi en geniet altijd van een optimale surfsnelheid.
  • De verbinding gebeurt automatisch, zonder login of wachtwoord in te geven.
  • Er zijn al meer dan 1 miljoen Fon-hotspots in België en 17 miljoen wereldwijd.
  • Via de hotspots surft u in alle veiligheid en volledig gratis.

Klik hier en kijk hoe u vandaag nog uw gratis Smart Wi-Fi activeert! 

img-Proximus Bizz team

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact