×
×

Smart Wi-Fi, da’s de beste internetverbinding waar u ook bent

door Proximus Bizz teamWist u dat…17/02/2016

Smart Wi-Fi, da’s de beste internetverbinding waar u ook bent
Onderweg uw mails raadplegen, uw agenda checken of gewoon even surfen? Met Smart Wi-Fi van Proximus surft u altijd tegen de hoogst mogelijke snelheid, want uw smartphone of tablet schakelt automatisch tussen 3G/4G en wifi.

Smart Wi-Fi is een onderdeel van de MyProximus-app die u op uw Android-smartphone of iPhone kan downloaden. Het principe is erg eenvoudig: u activeert in de app de Wi-Fi Hotspots-functie en vanaf dan zal uw gsm altijd en overal de beste verbinding maken, hetzij met 3G/4G of met wifi, als er in de buurt een hotspot beschikbaar is. 
Voor die wifi wordt gebruikgemaakt van het Fon-netwerk. Heeft u internet via Proximus, dan bent u ook automatisch lid van het Fon-netwerk. Het idee achter dat netwerk is dat u thuis een klein stukje van uw wifi-netwerk openstelt (volledig beveiligd uiteraard) en in ruil krijgt u toegang tot de wifi-netwerken van alle andere leden. En dat zijn er nog al wat: 1 miljoen in België en 17 miljoen wereldwijd. 

Geen login, geen paswoord

Voor die toegang hoeft u niks te betalen, ook niet in het buitenland. Wat u aan data verbruikt, wordt gewoon van uw regulier internetverbruik afgetrokken. Voor de meeste surfers is die hoeveelheid data ook ruim voldoende. Overschrijdt u toch uw limiet, dan kan u nog steeds verbinding maken, maar dan wel tegen een lagere snelheid. Het inloggen gaat vanzelf, u hoeft dus geen logins of paswoorden meer in te geven, de app doet al het werk voor u. 

Interactieve kaart

Hoe weet u of er ergens een Fon-hotspot in de buurt is? Heel eenvoudig: die kan u vinden op een interactieve kaart die ook in de app is opgenomen. Zodra u in het bereik komt, wordt u er automatisch op overgeschakeld. 

Voordelen
  • U schakelt automatisch tussen 3G/4G en wifi en geniet altijd van een optimale surfsnelheid.
  • De verbinding gebeurt automatisch, zonder login of wachtwoord in te geven.
  • Er zijn al meer dan 1 miljoen Fon-hotspots in België en 17 miljoen wereldwijd.
  • Via de hotspots surft u in alle veiligheid en volledig gratis.

Klik hier en kijk hoe u vandaag nog uw gratis Smart Wi-Fi activeert! 

Meer nieuws over:

  • Fon
  • Mobiel Internet
  • Smart-Wifi

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar