×
×

Eenvoudige tips om als winkeluitbater geld uit te sparen

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren16/11/2015

Eenvoudige tips om als winkeluitbater geld uit te sparen
Zoekt u creatieve manieren om geld uit te sparen in uw winkel, zonder dat die doorgerekend moeten worden aan de klanten? Goed zo! Het leven is al duur genoeg. Onze handige tips geven u alvast een flink duwtje in de goede richting.

Verlichting

Er zijn verschillende manieren om op lange termijn een klein fortuin uit te sparen op verlichting. Vervang om te beginnen alle oude, energieverslindende verlichting zoals gloeilampen of halogeenspots door duurzame ledverlichting. Dit betekent op zich al een besparing van 80 à 85 % op de verlichtingskosten! Installeer bovendien een tijdschakelaar die de buitenverlichting en de etalageverlichting autonoom aan- en uitschakelt. Dankzij extra bewegingssensoren verlicht u enkel de ruimtes waar op dat moment personen aanwezig zijn.

Opendeurbeleid

Veel winkeliers zullen het beamen: een open deur heet de klant stilzwijgend welkom, ook al betekent dit in de winter veel warmteverlies en in de zomer een extra belasting op de airco. De oplossing? Een luchtgordijn is een mogelijkheid. In de zomer houdt de lucht de warmte buiten en in de winter werkt het net omgekeerd. In concrete cijfers: een openstaande dubbele deur verliest per uur 32 kW energie. Een luchtgordijn verlaagt dit met maar liefst 70 %!

Overweegt u een automatische schuifdeur te installeren? Niet twijfelen, want zo’n deur betekent een energiebesparing van 40 % ten opzichte van klassieke dubbele deuren.

Koeling

Thuis doen we de koelkast netjes toe, waarom zouden we die in een supermarkt dus een hele dag open laten staan? Als je weet dat twee derde van het elektriciteitsverbruik van een gemiddelde supermarkt te wijten is aan de koelafdeling, loont het om hier voldoende aandacht aan te besteden. Door een open koelkast af te dekken, bespaart de gerant in één klap 45 tot 55 % op het energieverbruik van dat specifieke koelelement. Kunt u toch niet zonder een open koelkast? Dek deze dan tijdens de sluitingsuren af om tot 50 % van de energiekosten te vermijden!

Winkeldiefstal preventief aanpakken

Winkeldiefstal is een plaag van deze tijd. Volgens de recentste cijfers van de vzw Preventie en Veiligheid worden er gemiddeld 22 keer per jaar producten ontvreemd uit een winkel, of dat nu een kledingwinkel, juwelier, bakker of supermarkt is. Weten is vermijden: de populairste producten zijn droge voeding (22,10 %), reukwaren (14,79 %), alcohol (10,08 %), dameskleding (7,32 %) en... rauw vlees (6,90 %). Ook: Het populairste tijdstip waarop dieven toeslaan, is tussen 16 en 18 uur (35,93 %). Net dan moeten u en uw personeel dus een extra oogje in het zeil houden!

De federale politie raadt aan om winkeldiefstallen drastisch te doen dalen door de winkelinrichting aan te pakken. Vervang hoge rekken door een open inrichting, plaats waardevolle producten in een gesloten kast en moedig het personeel aan om sneller contact te maken met de klanten. Drie eenvoudige manier om winkeldieven te ontmoedigen.

Op de kleintjes letten

  • Schakel ’s avonds de energiespaarstand van uw computers consequent aan. Een kleine moeite waarmee u op jaarbasis bijna 50 euro uitspaart.
  • Wie let er beter op de kleintjes dan een gespecialiseerde boekhouder? Uw boekhouding uitbesteden levert meestal meer op dan het kost. Bovendien kunt u de vrijgekomen tijd meteen weer investeren in uw eigen winkel.

Waarom zou u handenvol geld uitgeven aan een dure etalage-inrichting of winkelmeubilair, wanneer het online barst van de goedkope kasten, tafels, rekken en decoratiemateriaal? Meestal tweedehands, maar dat is net een deel van de charme. In de plaatselijke kringloopwinkel kunt u soms ware schatten op de kop tikken!

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar