×
×

Gratis én veilig wifi in uw zaak: een apart netwerk

door JohanWist je dat…12/04/2018

Gratis én veilig wifi in uw zaak: een apart netwerk
43% van de Belgen gebruikt de smartphone tijdens het shoppen. En 61% van de jongeren doet dat tijdens een avondje op café. Met wifi in zaak heeft u dus een streepje voor. Waar moet u op letten als u zo’n gratis wifi-netwerk wil aanbieden? Greet Ilsbroux van Proximus legt uit.

Waarom houdt u uw netwerk best gescheiden?

 “Het netwerk voor de gasten en het netwerk van de winkel of onderneming zelf strikt gescheiden houden, is een must”, zegt Greet Ilsbroux. “Soms zie je wel eens dat een café, winkel of koffiehuisjes het eigen wifi-netwerk openzet en dat klanten dan maar het wachtwoord moeten komen vragen. Dat is géén goed idee: u wil absoluut niet dat klanten op uw netwerk kunnen en bijvoorbeeld met draadloze beveiligingscamera’s gaan foefelen. Of dat ze bijvoorbeeld content beginnen te downloaden die illegaal is. Als u daar later last mee krijgt, bent u verantwoordelijk.” 

Inlogscherm voor de gasten

Het is dus in alle geval een must om twee netwerken aan te maken: eentje voor uzelf en eentje voor uw klanten. Een goed idee hierbij is ook het aanmaken van een inlogscherm voor uw gastenwifi. Daarop laten uw klanten, in ruil voor surftijd, enkele gegevens achter. “Hou die gegevens zo kort en klantvriendelijk mogelijk,” geeft Greet als tip mee. En let erop: van zodra u dit soort data begint te verzamelen, bent u er ook verantwoordelijk voor. Binnenkort wordt er trouwens nieuwe wetgeving van kracht: de GDPR-regels waar u ook als zelfstandige rekening mee moet houden. 

Bizz Guest Wifi

“Een apart netwerk aanmaken en zo’n inlogscherm aanmaken, is technisch niet zo evident en ook lang niet alle routers ondersteunen deze mogelijkheden. Met Bizz Guest Wifi neemt Proximus de configuratie van een apart wifi-netwerk helemaal op zich. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over de nieuwe privacywetgeving. U focust op wat echt telt: uw eigen zaak!”

Greet Ilsbroux werkt vijfentwintig jaar bij Proximus, als marketingmanager voor alle vaste oplossingen. In haar vrije tijd volgt ze graag de voetbal van haar zoon en kijkt ze naar series op Netflix.

Meer nieuws over:

  • Beveiligde Wifi
  • Gratis Wifi
  • Netwerk
  • Gescheiden
  • Bizz Guest Wifi

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar