×
×

Zo bespaart u voortaan op uw printkosten

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren25/01/2016

Zo bespaart u voortaan op uw printkosten
De meeste ondernemers hebben geen idee hoeveel hun werknemers printen of wat het nu eigenlijk kost om een blad papier af te drukken. Nochtans is dit een kostenpost waarop u heel gemakkelijk kunt besparen. De volgende tips zetten u op weg.

De tijd dat printers een arm en een been kostten, ligt al even achter ons. Veel ondernemers besteden dan ook niet zoveel aandacht meer aan de kostenpost “printen”. Hoeveel geld u dit kost, hangt nochtans niet zozeer af van de aankoopprijs van de printer, maar wel van zijn verbruikskosten. 

Inkjet of laser? 

Een eerste factor hierbij is of u een laserprinter dan wel een inkjetprinter gebruikt. Drukt u maar heel sporadisch documenten af, koop dan een inkjetprinter. Die zijn nog altijd goedkoper dan laserprinters. Print u heel veel af? Dan loont een laserprinter de moeite: de toners zijn wel wat duurder dan de inktpatronen van een inktjet, maar gaan véél langer mee. 

Dubbelzijdig printen

Een klassieker is natuurlijk het dubbelzijdig printen: als u meer dan één pagina afdrukt, nemen uw papierkosten op die manier meteen een flinke duik. Schakel op de computers in uw bedrijf daarom standaard het dubbelzijdig printen in. 

Kleur of zwart-wit?

Een papier in kleur afdrukken, is een pak duurder dan een zwart-wit-print. Heel vaak is een kleurenprint ook overbodig: voor de hand outs op een interne vergadering is het echt niet nodig dat u alles in kleur of in de allerhoogste kwaliteit gaat afdrukken. 

Meten is weten

Heeft u er wel een idee van hoeveel u afdrukt, hoe en door wie? Er bestaat speciale software voor om dit bij te houden, veel printerfabrikanten leveren dit mee met hun machines. Hiermee krijgt u meteen zicht op waar de kosten zitten en kunt u de juiste maatregelen nemen. 

Stroom sparen

Printers verbruiken niet alleen inkt en papier, maar ook stroom. Zorg daarom dat ze vanzelf in een energiespaarstand gaan als ze lang niet gebruikt worden, dat kunt u in de instellingen aanvinken. Op die manier zal hun verbruik flink dalen. Buiten kantoortijd is het zeker de moeite om de printer helemaal uit te schakelen. Duid bijvoorbeeld op elke afdeling iemand aan die hiervoor verantwoordelijk is. 

Moet u wel printen? 

De beste manier om op uw printkosten te besparen, is natuurlijk door… niet te printen. Dat kan door de papierstroom in uw bedrijf zoveel mogelijk te digitaliseren of door helemaal over te schakelen op digitale documenten, zoals digitale facturen. Die kunt opslaan op een harde schijf of in de cloud en daarna heel gemakkelijk doorzoeken of delen met collega’s. Kijk even wat onze OneDrive for Business voor u kan betekenen
En waarom niet kiezen voor electronische Proximus-facturen via e-mail of Zoomit?

Meer nieuws over:

  • Slimmer werken
  • cost-savings

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar