Samsung Galaxy A6 en A6+: eerste midrange-smartphone in twee schermformaten

Gepubliceerd op 22/08/2018 in Tech, tips & tricks

De Galaxy A6 is Samsungs eerste midrange-smartphone die uitkomt in twee schermformaten. Wij deden de test en ontdekten dat de iets grotere A6+ nóg een paar troeven achter de hand heeft.

Samsung Galaxy A6 en A6+: eerste midrange-smartphone in twee schermformaten

Scherm en design

Met 5,6 en 6 inch is het verschil in schermformaat niet enorm, maar het beeld van de A6+ biedt wel een veel hogere resolutie: 1.080 x 2.220 pixels oftewel Full HD+ kwaliteit versus 720 x 1.480 pixels. Behalve scherper is het Super AMOLED-scherm van de A6+ ook een tikkeltje helderder.

Beide toestellen hebben een zogeheten Infinity Display met een aspectratio van 18,5:9. Dat is een stukje langer dan een klassiek 16:9-scherm en blijkt net iets prettiger in het gebruik. Klein minpunt wel: wanneer je het display vanuit een schuine hoek bekijkt, treedt er wat verkleuring op. Witte gebieden worden bijvoorbeeld wat blauwachtig. Qua design lijkt de A6 trouwens bijzonder sterk op de Galaxy A8 van 5,6 inch, al is het metalen frame ditmaal niet glanzend maar mat afgewerkt.

Camera's

De smartphones delen dezelfde primaire camera van 16 megapixels. Bij de A6+ wordt die geflankeerd door een tweede camera van 5 MP. Het toestel gebruikt de dubbele optiek voor de Live Focus-functie waarmee je, zowel tijdens als na het fotograferen, de scherptediepte en het bokeh-effect kan aanpassen. Op die manier maak je bijvoorbeeld professioneel ogende portretfoto’s met een zachte, onscherpe achtergrond.

Ook de selfiecamera van de Galaxy A6+ is met 24 MP iets beter dan de 16-megapixelaar van de A6. Beide toestellen beschikken trouwens zowel aan de voor- als achterzijde over een led-flits.

Rekenkracht en geheugen

Onder de motorkap van de A6+ ligt een 1,8 GHz octa-core processor van Qualcomm, die duidelijk wat krachtiger is dan de 1,6 GHz octa-core krachtbron van Samsung zelf in de A6. Op grafisch gebied presteert het grotere model zelfs 30 procent beter, wat in toepassingen als 3D-games en augmented reality-apps aardig wat verschil kan maken. Krachtpatsers zijn het overigens geen van beiden, maar voor de dagdagelijkse taken zijn deze toestellen zeker snel genoeg.

Nog aan boord: 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen dat via een microSD-kaartje kan worden uitgebreid met maximaal 256 GB.

Overige specificaties

Beide telefoons bieden plaats aan twee simkaarten: handig als je privé en werk gescheiden wil houden.

Verder onthouden we vooral App Pair, een snufje om twee favoriete apps naast elkaar te gebruiken. Het Always on Display dat steeds de belangrijkste informatie toont zoals notificaties, datum, tijd ... De vingerafdrukscanner én gezichtsherkenning. En Secure Folder: een gecodeerde ruimte op de telefoon om foto’s en documenten in op te slaan, die uitsluitend ontgrendeld kan worden door de eigenaar van de smartphone.

De accu’s hebben een capaciteit van respectievelijk 3.500 en 3.000mAh (A6+ en A6) en besturingssysteem van dienst is Android 8.0 Oreo.

Beschikbaarheid en prijs

De Galaxy A6 kost € 256,19 excl. btw en de A6+ verwisselt voor € 280,98 excl. btw van eigenaar. Beide Samsungs zijn verkrijgbaar in de kleuren Black, Gold en Purple.

Vind de Galaxy A6 en A6+ in onze e-shop

Score Galaxy A6+ :

8/10

Score Galaxy A6 :

7/10

Pros:
  • Stijlvolle en degelijk gebouwde midrange-smartphones
  • Ruimte voor een tweede simkaart
  • Dubbele camera met Live Focus (enkel op de A6+)
  • Vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning
Cons:
  • De schermresolutie van de A6 ligt wat laag

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar