×
×

Onder de loep: Samsung Galaxy Tab S3

door PhilippeWist je dat…05/04/2017

Onder de loep: Samsung Galaxy Tab S3
Met de komst van de Tab S3 eind maart is er een sexy en krachtig alternatief voor de iPad, maar dan gebaseerd op Android.

Het is niet evident om in het enorme aanbod van tablets uw ideale toestel te kiezen. Wij bekeken of de nieuwste van Samsung een waardige uitdager is voor Apple.

Design

De Galaxy Tab S3 tablet heeft een zeer slanke metalen behuizing van amper 6 mm dik. Er zit standaard ook een uitschuifbare S-Pen stylus bij. Daarmee schrijft en tekent u in plaats van te typen.

Als u nog wat extra centen uit te geven hebt, vormt de tablet makkelijk om tot een netbook door er een bluetooth toetsenbord aan te koppelen.

De Tab S3 komt in een witte en zwarte uitvoering en weegt 429 of 434 gram, afhankelijk of u kiest voor de versie met Wifi of met mobiel internet via een simkaart. De versie zonder simkaart maakt onderweg indien u dat wenst verbinding met internet via uw smartphone.

Scherm

Samsung koos voor het 9,7 inch formaat met een scherm ratio van 4:3. Daardoor heeft u bij het films kijken bovenaan en onderaan een klein zwart randje, maar dankzij Samsungs Super AMOLED technologie hebben de beelden wel een zeer hoog contrast met een pikdonkere zwartweergave. De resolutie van 2.048 op 1.536 pixels zorgt dat letters zeer scherp en duidelijk leesbaar zijn.

Camera

De tablet heeft twee camera’s. Fotograferen of filmen doet u met de 13 megapixel camera aan de achterkant. Deze camera heeft een led flash en ondersteunt autofocus voor haarscherpe foto’s, ook bij schemerlicht.

Aan de voorzijde zit een extra 5 megapixel Selfie Cam met ondersteuning voor Full HD videoconferencing. Handig voor als u onderweg of op verplaatsing ‘face-to-face’ wil overleggen met collega’s en klanten.

Batterij

De ingebouwde batterij heeft een vermogen van 6000 mAh. Hiermee gaat het toestel bij normaal gebruik makkelijk 12 uur mee. De oplader is voorzien van een USB type C-aansluiting met een snellaadfunctie: Adaptive Fast Charge. Minpunt is wel dat u de batterij niet zelf kan verwijderen en vervangen. 

Multimedia en games

De Samsung Galaxy Tab S3 werkt met Android Nougat, de laatste versie van het besturingssysteem. Meerdere applicaties tegelijk naast elkaar draaien in aparte vensters is een makkie.

Van de krachtige Qualcomm Snapdragon 820 quad core processor kan u bovendien zelf de kloksnelheid instellen. In ‘Gamer mode’ werkt hij het snelst, met een kortere batterijduur maar wel merkbaar betere prestaties tot gevolg. Inkomend berichten worden dan genegeerd zodat u ongestoord kan werken in, bvb. grafische applicaties. Of een spelletje spelen, natuurlijk.

Verder zorgt het ruime RAM-geheugen van 4 gigabytes voor vlekkeloze prestaties. En heeft u niet genoeg aan de 32 GB ingebouwde opslag voor uw foto’s en apps? Dan biedt een microSD-slot dat kaartjes tot 256 GB aankan soelaas. Zo kan u bijna onbeperkt blijven filmen en foto’s nemen.

Samsung is tenslotte heel trots op de vier ingebouwde luidsprekers (één in elke hoek verwerkt) die een bijzonder goed geluid leveren. Afhankelijk of je de tablet horizontaal of verticaal vasthoudt volgt het stereo signaal die positie.

Kortom…

Als u aan een nieuwe tablet toe bent, kijk dan zeker eens naar mogelijkheden van de gloednieuwe Galaxy Tab S3. Dit toestel van Samsung heeft alles aan boord om het de Apple iPad flink moeilijk te maken. 

Samsung Galaxy Tab S3

"De Galaxy Tab S3 heeft alles aan boord om het de Apple iPad flink moeilijk te maken. "

8/10

Pros:
 • Vingerafdruksensor voor gebruiksvriendelijke beveiliging
 • Multifunctioneel dankzij optioneel toetsenbord en handige S-Pen
 • Ondersteuning voor multitasking (meerdere apps naast elkaar)
Cons:
 • Geen waterdichte behuizing
 • Vaste batterij (niet zelf vervangbaar)

Meer nieuws over:

 • toestellen
 • tablet
 • Samsung
 • Galaxy S3

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar