×
×

Getest: Samsung Galaxy Note 8 (2017)

door JohanWist je dat…21/09/2017

Getest: Samsung Galaxy Note 8 (2017)
Na het debacle met de Note 7 (waarvan alle verkochte exemplaren werden teruggeroepen wegens explosiegevaar van de batterij), heeft Samsung iets recht te zetten met zijn Note 8. En dat hebben ze dan ook gedaan. Samen met de nieuwe iPhone wordt dit hét toptoestel van het najaar.

Design

Zodra je de Note 8 uit zijn doosje haalt, is het duidelijk: deze gelikte combinatie van aluminium en glas is ontegensprekelijk een apparaat uit de premium klasse. Hij neemt heel wat designelementen van de Galaxy S8 over, maar ziet er net iets hoekiger uit, wat hem een meer professionele uitstraling geeft. Ook de meegeleverde stylus draagt daar toe bij. Zoals veel telefoons uit het topsegment is hij lang en minder breed, maar dan nog blijft dit een uit de kluiten gewassen gsm.

Eén ding vinden we minder geslaagd: net zoals bij de Galaxy zit de vingerafdrukscanner achteraan en dan ook nog net naast de cameralenzen, wat niet de meest comfortabele plek is.

Scherm

Samsung hoef je niet te leren hoe ze een scherm moeten bouwen en voor de Note 8 hebben de Koreanen alle registers opengetrokken. Dit is een Super AMOLED-scherm van 6,3 inch groot met een resolutie van 1.440 x 2.960 pixels. Hij heeft HDR-ondersteuning aan boord (voor rijkere, diepe kleuren) en is volledig waterdicht. Qua contrast, zwartwaarden, helderheid en kleuren is dit waarschijnlijk het allerbeste scherm dat er momenteel is.

Camera

De meest opvallende nieuwigheid die Samsung de Note 8 meegaf, is waarschijnlijk wel zijn camera. Dit is de eerste Samsung-smartphone die met een dubbele cameralens is uitgerust. Daarmee kan je tot 2x inzoomen op je onderwerp zonder kwaliteitsverlies. Ook bij weinig licht slaagt de Note 8 er nog in om zeer bruikbare foto’s te nemen zonder ruis- of pixel-soep, ook al omdat er een optische beeldstabilisatie is ingebouwd. Voor de liefhebbers: met de dubbele lens wordt ook het ‘bokeh’-effect mogelijk (portretten met wazige achtergrond).

Batterij

In de rug van de Note 8 stopte Samsung een batterij met een capaciteit van 3.300 mAh. Voor een toestel van dit kaliber is dat nogal aan de lage kant, de S8+ heeft er bijvoorbeeld een van 3.500 mAh. We vermoeden dat Samsung absoluut op veilig heeft willen spelen om het debacle van de Note 7 niet te herhalen. Dat gezegd zijnde: je kan de Note 8 wel draadloos opladen en hij ondersteunt ook Quick Charge, waarmee je hem heel snel kan opladen.

Processor en multimedia

Voor de Europese markt plaatst Samsung zijn eigen Exynos 8895-chip onder de motorkap van de Note 8, net zoals bij de Galaxy S8 en S8+. Daarmee krijgt de gebruiker een chip met absolute topspecificaties, die qua prestaties vergelijkbaar is met de Qualcomm Snapdragon 835. Dit plakje silicium is ook gebakken op 10 nanometer wat de prestaties en het energieverbruik ten goede komen.

Samsung Galaxy Note 8

9/10

Pros:
 • Absolute topspecificaties en alle toeters en bellen aan boord die je maar kunt bedenken
 • Zeer groot Amoled-scherm met 18,5:9 beeldverhouding
 • Camera met dubbele lens, een primeur voor Samsung
Cons:
 • Batterij mocht iets meer capaciteit hebben, al is de Exynos-chip in de Note 8 behoorlijk zuinig
 • Het prijskaartje: rond de € 1 000…

Meer nieuws over:

 • smartphone
 • Samsung
 • Note 8

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar