×
×

Getest: de Samsung Galaxy J7 2017 Dual Sim

door JohanWist je dat…30/08/2017

Getest: de Samsung Galaxy J7 2017 Dual Sim
Dat Samsung in het absolute topsegment een zwaargewicht is, bewezen ze onlangs nog met de Galaxy S8. Maar ook in de minder prijzige middenklasse maakt Zuid-Koreaanse fabrikant zeer fijne telefoons. De Galaxy J7 2017 Dual Sim, de opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde J7, is daar het beste bewijs van.

Design

De Galaxy J7 2017 Dual Sim schrijft zich helemaal in het vertrouwde Samsung-design met afgeronde hoeken en een ontwerp dat heel aangenaam in de hand ligt. Boven- en onderaan is er nog een echte schermrand, maar aan de zijkanten is die flinterdun, een feature die de J7 erfde van heel wat duurdere smartphones. Het zorgt er alvast voor dat het apparaat een moderne, cleane look heeft.

Omdat hij helemaal van aluminium gemaakt is, voelt hij trouwens ook heel premium aan. Achteraan zijn de antennelijnen met opzet duidelijk zichtbaar, maar dat stoort helemaal niet, integendeel, wij vonden het een mooi designdetail.

Scherm

Een van de beste beslissingen die Samsung in verband met deze telefoon nam, is dat hij werd uitgerust met een uitstekend AMOLED-scherm. Dat is 5,5 inch groot (diagonaal) en heeft een Full HD-resolutie (1.920 x 1.080 pixels), maar vooral de mooie, verzadigde kleuren en de heel diepe zwartwaarden maken indruk.

Ook met de helderheid zit het helemaal goed, in zijn hoogste stand kan je deze telefoon perfect buiten gebruiken, zelfs als de zon al flink schijnt. Dankzij de OLED-technologie kan de telefoon ook in stand-by de klok blijven weergeven of notificaties laten zien, zonder dat de batterij daar te veel onder lijdt.

Camera

Een van de weinige zaken waar je nog aan kan merken dat de J7 geen absoluut topmodel is, is de camera. Die is uitgerust met een sensor met dertien megapixels en maakt meer dan behoorlijke foto’s, zeker bij voldoende licht, maar hij is niet uitgerust met een dubbele lens, zoals bijvoorbeeld de Galaxy S8 of de LG G6.

Ook een optische beeldstabilisatie ontbreekt, waardoor de kans groter is dat je foto’s onscherp worden bij weinig licht. Dat gezegd zijnde: overdag krijg je zondermeer foto’s met veel details, mooie kleuren en weinig ruis.

Batterij

Samsung rustte de J7 dit jaar uit met een batterij van 3.600 mAh, dat is ongeveer tien procent meer dan het model van vorig jaar. Met een volle batterij kom je gemakkelijk een ganse dag toe voor hij weer aan het stopcontact moet. Een snelle laadtechnologie om de batterij bliksemsnel weer op te laden, is er echter niet. De batterij is ook niet zelf te vervangen.

Processor en multimedia

Onder de motorkap kreeg deze J7 een Exynos 7870-chip mee van Samsung. Die chip en zijn grafische unit zijn exact dezelfde als de J7 van vorig jaar, maar hij moet wel vier keer zo veel pixels aandrijven. In gewone huis-tuin-en-keuken-toepassingen zal je daarvan niet veel merken, maar wie graag zware grafische 3D-games op zijn telefoon speelt, zal af en toe toch op zijn limieten stuiten.

Samsung Galaxy J7 2017 Dual Sim

“De Samsung Galaxy J7 2017 Dual Sim is een pracht van een middenklasse smartphone dankzij de moderne look en de verzadigde kleuren van het Full HD AMOLED-scherm.”

8/10

Pros:
 • Mooie, moderne look met haast randloze zijkanten
 • Uitstekend OLED-scherm
 • Voldoende batterij om het een hele dag uit te houden
 • Dual Sim: ruimte voor 2 SIM-kaarten
Cons:
 • Geen dubbele camera, geen optische beeldstabilisatie
 • Beperkingen van de chip worden duidelijk bij gamen

Meer nieuws over:

 • toestellen
 • smartphone
 • review
 • Samsung Galaxy J7
 • Dual Sim

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar