×
×

Nieuwe subtopper van Samsung: de Galaxy A8

door JohanWist je dat…24/01/2018

Nieuwe subtopper van Samsung: de Galaxy A8
Na weken van geruchten weten we eindelijk meer over de Samsung Galaxy A8. De nieuwste telg van de familie vertoont heel wat gelijkenissen met het vlaggenschip van de Zuid-Koreanen, de Galaxy S8. U kan het nieuwe subtop-toestel vanaf begin januari in België kopen.

Scherm en design

Net als de Galaxy S8 kan de nieuwe A8 pronken met een ‘premium design’ en een reusachtig Infinity Display dat bijna de hele voorkant van de telefoon inpalmt. Het is met 5,6-inch slechts een tikkeltje kleiner dan het 5,8-inch scherm van zijn grote broer, maar biedt wel dezelfde beeldverhouding van 18,5:9. Dat is wat langer dan een klassiek 16:9-scherm en blijkt ook in de praktijk zeer aangenaam te zijn.

Verschillen zijn er uiteraard ook: de A8 heeft de afgeronde schermranden van het vlaggenschip niet (al zijn de bezels wel heel smal) en ook de resolutie of scherpte ligt een stukje lager. Het Super AMOLED Display gooit 1.080 x 2.220 pixels in de strijd, tegenover 2.960 x 1.440 beeldpunten bij de Galaxy S8.

Camera’s

Een andere blikvanger van de A8, letterlijk zelfs, is de dubbele selfiecamera aan de voorzijde van respectievelijk 16 en 8 megapixel. Afhankelijk van het soort foto dat u wilt nemen, kiest u welke lens u gebruikt. De ene camera schiet bijvoorbeeld selfies met een vage achtergrond, de andere blinkt uit in portretfoto’s met een scherpe achtergrond.

Aan de achterzijde zit een 16-megapixelaar met lensopening f/1.7. Dankzij dit – voor deze prijsklasse – grote diafragma valt er extra veel licht op de sensor wat betekent dat u bij minder ideale lichtomstandigheden nog altijd mooie foto’s kan nemen, met meer details en minder ruis.

Net als de Galaxy S8 beschikt de nieuwkomer over Live Focus, een functie waarmee u de achtergrond van een foto op een zeer natuurlijke manier onscherp maakt. Een extra handigheidje: u kan dit zogeheten bokeh-effect zowel tijdens als ná de opname toepassen.

Overige specificaties

De Galaxy A8 wordt aangedreven door een snelle octa-core processor die daarbij assistentie krijgt van 4 gigabyte werk- en 32 GB opslaggeheugen. Die laatste capaciteit kan u via een microSD-geheugenkaartje gemakkelijk uitbreiden tot 256 GB. Het besturingssysteem van de Galaxy is nu nog Android 7.1.1, maar de verwachting is dat het toestel medio 2018 wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie 8.0, ook wel bekend als Android Oreo.

Verder onthouden we vooral de batterij van 3.000mAh die dankzij de Fast Charging-technologie extra snel oplaadt, de water- en stofbestendigheid met IP68-certificering (het toestel mag 30 minuten lang 1,5 meter onder water blijven) en de compatibiliteit met de Gear VR, de virtual reality-headset van Samsung. Snufjes als een vingerafdrukscanner, NFC (makkelijker koppelen met draadloze toestellen) en een moderne USB C-aansluiting ontbreken evenmin.

Samsung Galaxy A8

De Samsung Galaxy A8 is verkrijgbaar in de Proximus e-shop in de kleuren Black, Gold en Orchid Grey. De prijs van het toestel bedraagt 413,21 euro, excl. BTW.

8/10

Pros:
 • Fraai premium design
 • Groot scherm, terwijl de buitenmaten binnen de perken blijven
 • Dubbele selfiecamera
 • Stof- en waterbestendig
Cons:
 • Draait nog niet de nieuwste Android-versie

Meer nieuws over:

 • toestellen
 • smartphone
 • Samsung
 • Samsung Galaxy A8

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar