×
×

Dit weten we al over Apple’s nieuwe iPhone 8

door JohanLaat je inspireren17/08/2017

Dit weten we al over Apple’s nieuwe iPhone 8
Elk jaar rond eind september stelt Apple zijn nieuwe iPhones voor. In de maanden daarvoor begint de geruchtenmolen al op volle toeren te draaien. Wat mogen we van het nieuwe toestel verwachten? Wij lijsten het voor u op.

Voor we in de specificaties van de nieuwe iPhones duiken, eerst een kleine waarschuwing. De enigen die op dit moment met absolute zekerheid weten hoe de nieuwe iPhone eruit zal zien, zijn de ingenieurs van Apple zelf. De geruchten die we hier verzamelen, komen van journalisten, bloggers, analisten en waarnemers.

Drie modellen

Zo is de algemene consensus dat Apple in september drie nieuwe modellen gaat voorstellen: twee toestellen die erg zullen lijken op de huidige iPhone 7 en die waarschijnlijk iPhone 7S en 7S Plus gedoopt worden. Daarnaast, en dat is nog veel interessanter natuurlijk, komt er ook een compleet nieuw model. Over de naam lopen de voorspellingen uiteen: iPhone 8, iPhone X – het 'tiende verjaardag'-model – of zelfs iPhone Anniversary.

De volledige voorkant is een scherm

De gsm zal er vermoedelijk spectaculair anders uitzien dan we van de iPhone gewend zijn. De meeste iPhone-watchers denken dat ongeveer de complete voorkant van het apparaat uit één groot scherm zal bestaan en dat zal zelfs een OLED-scherm zijn. De aluminium achterzijde wordt ook vervangen door glas.

De Home-knop verdwijnt

Een voorkant die één volledig scherm is, zonder randen, betekent dat de bekende 'Home'-knop zal verdwijnen. Over wat er in de plaats komt, lopen de berichten uiteen.

Een eerste mogelijkheid is dat Apple een vingerafdruksensor in het scherm heeft weten in te bouwen, een ware technische tour-de-force. Er zijn trouwens ook al rapporten die stellen dat dit scherm zo moeilijk te bouwen is, dat de iPhone X pas enkele weken of zelfs maanden na de 7S en 7S Plus op de markt zal komen.
Een tweede mogelijkheid is dat de vingerafdruksensor naar de rug van het toestel verhuist, al lijkt ons dat een gemakkelijkheidsoplossing die niet echt bij Apple past.

3D-camera voor gezichtsherkenning

De derde optie is dat het toestel aan de voorkant met een nieuw soort 3D-camera wordt uitgerust. Hiermee kan hij zeer snel en accuraat aan gezichtsherkenning doen, waardoor een vingerafdruksensor overbodig zou worden.

De 3D-camera zou daarnaast ook kunnen ingezet worden voor Virtual Reality- en Augmented Reality-toepassingen. Het nieuwe toestel wordt ook zo goed als zeker waterdicht en zal, als eerste iPhone, ook draadloos opgeladen kunnen worden.

Duurste iPhone ooit

Alle deze nieuwigheden beloven dus een zeer interessante en revolutionaire upgrade, maar komen ook met een schaduwzijde. De nieuwe iPhone X zal waarschijnlijk de duurste iPhone worden die Apple ooit gebouwd heeft en torst een prijskaartje van een stuk boven de € 1000. Slik…

Meer nieuws over:

  • toestellen
  • smartphone
  • Apple
  • iPhone 8

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar