×
×

Goedkoper roamen? Dat doet u zo.

door Proximus Bizz teamWist je dat…10/06/2016

Goedkoper roamen? Dat doet u zo.
De wereld is één groot dorp, behalve wanneer het op telefoneren in het buitenland aankomt. Dan tellen de landsgrenzen plots wel mee. Op zakenreis, vakantie of citytrip loopt de telefoonrekening soms sneller op dan u lief is. Overal betaalbaar bellen zonder aan kwaliteit in te boeten? Dat kan met de volgende tips.

Ken uw aardrijkskunde

Buiten België en binnen de Europese Unie (28 lidstaten plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) zijn de roamingtarieven sinds 30 april ll. met gemiddeld 70% verlaagd. 
Bij Proximus betaalt u voor een uitgaand gesprek 5 (*) eurocent per minuut, 1,14 eurocent voor een inkomend gesprek, 2 eurocent per sms en 5 eurocent voor elke MB data (prijzen excl. btw). Behalve... in Zwitserland, waar de tarieven iets duurder kunnen uitvallen.

Voicemail

Een oproep gemist? Ook voor het beluisteren van een boodschap via voicemail, moet u in het buitenland betalen. De goedkoopste manier om onnodige belkosten te vermijden, is uw voicemail uitschakelen. Maar voor een ondernemer is dat niet evident. Een betere oplossing is een tijdelijk bericht. Spreek in dat u in het buitenland zit en vraag uw contactpersoon om een sms te sturen of contact op te nemen met een collega.

Budgetvriendelijk bellen

U wil geen kopzorgen over uw factuur? Maak dan gebruik van de Daily Travel Passport-optie. Voor amper 1,65 euro (excl. btw) per verbruiksdag kan u telkens 20 minuten bellen, 20 minuten gebeld worden, 20 sms’jes sturen en 80 MB data gebruiken. 
Professionals die frequent reizen, zullen Travel Passport Europa & Topbestemmingen interessanter vinden. Voor 10 euro per maand (excl. btw) belt u maandelijks 200 minuten, verstuurt u 200 sms’jes en downloadt u 200 MB vanuit heel Europa.
www.proximus.be/bizzroaming

Pas op met data!

Wanneer u zelf belt of een inkomend gesprek accepteert, kan u nog een beetje inschatten hoeveel dat gesprek u ongeveer zal kosten. Zodra u een app opent of e-mails binnenhaalt, heeft u geen flauw idee hoeveel data dat zal opslorpen.

Met onze recente prijsverlaging betaalt u voor het downloaden van een foto van 3 MB nog ongeveer € 0,15, excl. btw. Voor 30 april zou dat zo’n € 0,60 geweest zijn. Voor een video van 1 GB betaalde u vroeger € 200 excl. btw. Nu is dat nog steeds € 50, excl. btw, dus opletten is nog steeds de boodschap. 
Meer voorbeelden vindt u op www.proximus.be/bizztravel

Wij raden aan om sowieso automatische software-updates uit te schakelen. Daarnaast is het goed om te weten welke apps constant op de achtergrond draaien en uw dataverbruik in de hoogte jagen. Via de instellingen van uw telefoon kunt u aangeven welke apps gebruik mogen maken van het mobiel netwerk.

Installeer zeker ook de MyProximus-app zodat u altijd uw verbruik kan opvolgen. Wifihotspots gebruiken en/of een roamingoptie nemen is ook steeds een goed idee.

Eenmaal op bestemming is het wellicht ook aangewezen om uw gps-applicatie af te sluiten. Die apps doen vaak een eerste locatiecheck via het mobiele netwerk, en dat verbruikt natuurlijk ook data. 

Wil u zich geen zorgen maken over uw dataverbruik? Kies dan voor Daily Travel Surf. Voor 3,50 euro (excl. btw) per dag  krijgt u 80 MB. Verblijft u langer in het buitenland? Dan zijn de opties Travel Surf Europa & Topbestemmingen of Travel Surf Intense Europa & Topbestemmingen interessant. Bij deze opties krijgt u respectievelijk 500 MB of 2,5 GB data voor 20 of 75 euro (excl. btw) per maand. https://www.proximus.be/nl/id_cb_allabroad/zelfstandigen-en-kleine-bedrijven/onze-producten/mobile/opties/bel-sms-en-surf-goedkoper-vanuit-het-buitenland.html 

Opgelet

In overeenstemming met de Europese reglementering wordt uw internetverbinding in het buitenland uitgeschakeld zodra de rekening oploopt tot 50 euro (excl. btw). Zo vermijdt u onaangename verrassingen op uw factuur.

Achter slot en grendel

U zou niet de eerste zijn die zijn smartphone in het buitenland verliest of het slachtoffer wordt van diefstal. Beveilig daarom uw smartphone met een pincode, zodat anderen niet op uw kosten kunnen bellen. Bewaar het serienummer (IMEI-code) van uw toestel apart, dat heeft u nodig om het telefonisch te laten blokkeren via het gratis nummer +32 475 15 60 00.
Er zijn verschillende manieren om de 15-cijferige IMEI-code (International Mobile Equipment Identity) terug te vinden:

 • Vorm de korte code *#06# op uw gsm en druk op de beltoets.
 • Haal uw batterij uit uw gsm en zoek de code op de achterzijde van uw toestel.
 • Bekijk uw telefoongegevens via het “Instellingen”-menu.
 • Raadpleeg het aankoopbewijs of het garantiebewijs van uw gsm.

Prettige reis!

(*) € 0,0910 excl. btw per minuut voor de volgende tariefplannen: Exprimo, Mobile Comfort, Mobile Start 5, Mobile Favorite, ProxiFun, Proxitime, Smile, Business Easy, Bizz Fusion, Business Package, ProxiPro, SME_Package, Fuse, Fuse Extended, Mobile Company, Mobile Corporate, Mobile Enterprise, Mobile Group, Smart Enterprise Basic, Smart Enterprise Start, Volume Based Pricing, en bepaalde Corporate-tariefplannen onder specifiek contract.

Meer nieuws over:

 • Internationaal bellen
 • Roaming
 • roamingkosten
 • bellen

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar