×
×

Getest: de LG G6

door PhilippeWist je dat…17/04/2017

Getest: de LG G6
Vorig jaar baarde LG heel wat opzien met zijn G5. Het was een “modulaire” telefoon die kon uitgebreid worden met speciale modules om hem bijkomende functies te geven. Een zeer inventief idee dat echter niet beloond werd met commercieel succes. En dus werd voor de nieuwe G6 naar een vertrouwd recept teruggegrepen: de modules werd gedumpt en de nadruk ligt weer op ouderwets degelijke topspecificaties.

Design

Dat de G6 het nieuwe topmodel van de Koreanen is, zie je meteen. De glazen rug geeft het apparaat een luxueuze uitstraling en de zijkanten zijn van geborsteld metaal. De twee cameralenzen achteraan steken ook niet uit. Wat ook helpt, is dat het scherm bijna de volledige voorkant van het apparaat beslaat. De zijranden zijn dus zeer dun, nauwelijks enkele millimeters. Vooraan zit ook geen enkele knop, waardoor de cleane lijnen van het apparaat mooi intact blijven. Er is uiteraard wel een vingerafdruklezer aanwezig, maar die zit op de achterkant.

Opvallend is ook dat het scherm een onorthodoxe schermverhouding heeft, vergeleken met andere smartphones: het is iets langer en smaller dan gewoonlijk. Meestal komen smartphones met een schermverhouding van 16 op 9 (zoals breedbeeldtelevisies), bij deze G6 is 18 op 9. Dat betekent dat hij, hoewel hij met een zeer groot scherm is uitgerust, een stuk kleiner aanvoelt dan hij eigenlijk is. 

Scherm

Het LCD-scherm van de G6 meet liefst 5,7 inch diagonaal met een resolutie van 2.880 op 1.440 pixels. Maar, zoals gezegd, doordat het scherm lang en niet zo breed is, voelt de telefoon heel handzaam en kleiner aan. Die schermverhouding van 18 op 9 maakt het ook eenvoudiger om twee apps tegelijkertijd naast mekaar te gebruiken. Deze functie zit trouwens standaard ingebouwd in Android Nougat, de laatste versie van Android waarmee de G6 is uitgerust. Zeer innovatief is dat de G6 een scherm heeft dat HDR ondersteunt of High Dynamic Range.

Dat is een beeldtechniek die tot nog toe vooral op tv-schermen werd gebruikt en waarmee de kleurweergave veel rijker wordt en de contrastwaarde van het scherm fiks wordt opgeschroefd. Onder meer de app van Netflix ondersteunt HDR-weergave, waardoor films er meteen een stuk beter uitzien. 

Camera

Net zoals onder meer de Huawei P10 heeft ook de LG G6 twee camera’s achteraan en die zijn alle twee uitgerust met een beeldsensor van 13 megapixel. Eentje heeft een groothoeklens van 125 graden, de andere een beeldhoek van 71 graden. Ook de diafragma’s verschillen (F2.4 en F1.8) en enkel de camera met kleinere beeldhoek heeft een optische stabilisatiefunctie. In tegenstelling tot de Huawei worden de beelden van de twee sensoren niet gecombineerd. Je moet dus manueel schakelen tussen de twee camera’s, al gaat dat wel zeer vlot. De beeldkwaliteit is in elk geval uitstekend, met veel details.

Volgens LG gebruiken veel consumenten zelfs liefst de breedhoekcamera. De camera vooraan beslaat trouwens ook een bredere hoek dan normaal (100 graden) waardoor je eigenlijk geen selfiestick meer nodig hebt. LG heeft het dan ook niet meer over “selfies”, maar “wefies” omdat er door de bredere lens meer mensen op één foto passen. 

Batterij

LG heeft de G6 voorzien van een batterij van 3.300 mAh die wordt opgeladen via een USB-C-poort. In tegenstelling tot de G5 is de batterij niet te vervangen, maar daardoor kon LG de telefoon wel waterdicht maken: je mag hem probleemloos een half uur onder water houden tot anderhalve meter diepte. Draadloos opladen wordt niet ondersteund in Europa (wel op de Amerikaanse versie), maar er is wel een snellaadfunctie aan boord, waardoor je met vijf minuten opladen vijf uur spreektijd bijtankt. In half uur tijd is je batterij voor 50 procent gevuld.

Multimedia en Games

De LG G6 wordt onder de motorkap aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 821, bepaald geen slak als het over snelheid gaat. Hij heeft verder 4 gigabyte aan RAM-geheugen en 32 gigabyte aan opslaggeheugen.

Heb je daar niet genoeg aan, kan je een microSD-kaartje inpluggen en wel tot liefst twee terabyte. De Snapdragon 821 is dan wel een pijlsnelle processor, ondertussen heeft Qualcomm echter ook al de gloednieuwe 835 aangekondigd.

Volgens de geruchtenmolen zou Samsung echter de volledige productie van die chip voor de komende maanden opgekocht hebben voor zijn Galaxy S8 die het binnenkort gaat introduceren…Pas tegen de zomer zou de 835 leverbaar worden voor concurrenten van Samsung. Jammer, maar waarschijnlijk heeft LG zo lang niet willen wachten om de G6 te introduceren en in het licht daarvan is de keuze voor de 821 perfect verdedigbaar.

Kortom…

Zijn apart design met een relatief kleine voetafdruk en toch een groot scherm maken hem een goede keuze voor mensen die graag een topmodel-gsm willen die toch nog gemakkelijk in de broekzak pakt. Ook zijn innovatieve breedbeeldcamera en geslaagd design konden ons bekoren. De G6 is dan wel niet met de allerlaatste processor uitgerust, de kans dat de gemiddelde gebruiker daar ooit iets van zal merken, lijkt ons niet zo groot. 

LG G6

"Hoewel de G6 met een zeer groot scherm is uitgerust, voelt hij een stuk kleiner dan hij eigenlijk is. "
 

8/10

Pros:
 • Luxueze uitstraling
 • Ligt lekker in de hand
 • Aangepast schermformaat om 2 apps tegelijk te draaien
 • Rijke kleurweergave
 • Waterdicht
Cons:
 • Niet het allerlaatste besturingsysteem
 • Draadloos opladen enkel mogelijk in Amerikaanse versie

Meer nieuws over:

 • toestellen
 • smartphone
 • LG
 • G6

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar