Bouw je oude smartphone om tot een van deze 7 gadgets

Gepubliceerd op 01/02/2018 in Laat je inspireren

Technologie evolueert razendsnel. U bent het nieuwe ondernemersjaar dan ook goed gestart en kocht of kreeg een nieuwe smartphone. Zonde om uw oude telefoon op de schroothoop te zien belanden. Als ook zoon- of dochterlief er niets mee is, kan u hem ombouwen tot een van deze zeven handige gadgets.

Bouw je oude smartphone om tot een van deze 7 gadgets

  1. Afstandsbediening voor uw pc


    Met de juiste software bouwt u uw oude toestel om tot een afstandsbediening voor uw computer. Wat u nodig heeft is de app Unified Controller en een wifi- of bluetoothverbinding. Met de gratis versie heeft u een muis en toetsenbord. Voor € 4,39 krijgt u er specifieke functies bovenop. Bijvoorbeeld om de slideshow van uw presentatie te bedienen.

  2. Beveiligingscamera

    Beveiliging hoeft niet duur te zijn. Richt de camera van uw gedateerde telefoon op uw kantoorgevel of voordeur. Download IP webcam voor Android of iPhone en volg de instructies. In een mum van tijd houdt u een digitaal oogje in het zeil via uw webbrowser. De app heeft zelfs bewegingsdetectie en een opnamefunctie.

  3. Digitale wekker

    U kan uw toestel in een houder knutselen en op uw nachtkastje zetten. Er bestaan enkele apps die er een mooie nachtklok van maken. Night Clock voor Android bijvoorbeeld, of Nightstand Central voor iPhone. Deze app speelt uw favoriete wek- of slaapmuziek af. Een extra handigheidje: de zaklampfunctie die geactiveerd wordt als u de iPhone schudt.

  4. Venster op de wereld

    Heeft u niet het meest fantastische uitzicht vanuit uw kantoorvenster? Earthcam van Google streamt live webcam-beelden van over de hele wereld. Even uitblazen met zicht op zee, de Niagarawaterval of Times Square… met één tik op het scherm bent u even weg uit de dagelijkse sleur.

  5. Voltijdse Videofoon

    Installeer uw favoriete videochat platform: bv. Skype of Google Duo. Zoek een geschikte staander om uw telefoon op te monteren en richt de camera zodat u mooi in beeld past. Met een beetje creativiteit fleurt u het beeld op met een plant of wat accessoires. Nu bent u permanent bereikbaar op uw videofoon.

  6. Digitale Kalender

    Wat als u aan het bellen bent en u wil uw digitale kalender raadplegen? Waarom niet uw oude telefoon als agenda gebruiken. Ga voor de interne kalender op je smartphone of installeer apps zoals Google’s eigen Agenda app en de gratis Cal app van Any.do. Deze laatste ziet er ook grafisch mooi uit.

  7. Spelcomputer

    Eentje om even te ontspannen. Als u het geheugen van uw nieuwe smartphone liever niet vol zet met gigabytes aan games, dan kan u een oud apparaat upgraden tot draagbaar lunapark. Puzzelgames en andere simpele spelletjes zijn prima op je smartphone te spelen. Enkele toppers: The Room, Monument Valley, Hitman Go en Super Mario Run.

Johan

Proximus-schrijver.

Andere artikels van Johan
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar