×
×

Laat u inspireren

Nieuws filtering op :

Tips om uw pakjes te leveren

Laat u inspirerendoor Proximus Bizz team01/07/2016

Tips om uw pakjes te leveren

Comments

Een website opstarten en hup, verkopen maar...nee, zo gemakkelijk is het runnen van een webshop helaas niet. Er komt heel wat meer bij kijken! Zoals het verpakken en verzenden van uw producten, bijvoorbeeld. Wij geven u alvast enkele tips om dat tot een goed einde te brengen.

Verpakken

Een goede verpakking is de eerste vereiste. Gebruik een verpakking die zoveel mogelijk aan uw producten is aangepast. Niet te klein, zeker ook niet te groot of te zwaar, want dan lopen de verzendkosten op. Veel vervoerders bieden een heel gamma verpakkingen aan, maar online vindt u vaak nog goedkopere alternatieven. Kijk en vergelijk!

Pakjes komen ophalen

Wanneer het aantal te versturen pakjes nog niet al te groot is, kan u ze zelf naar het postkantoor brengen. Als uw verkoop stijgt, kan u, tegen een vergoeding, met het vervoersbedrijf afspreken dat zij de pakjes eenmaal per dag komen afhalen. Zowel De Post als koeriers zoals DHL, FedEx of UPS (en er zijn er nog andere) bieden deze dienst aan.

Thuis of afleverpunt

Levert u de pakjes best aan huis of bij een afhaalpunt zoals UPS? De meeste internetshoppers zijn luxedieren en laten de pakjes graag thuis bezorgen. Want dat is net het pluspunt van online shoppen, niet?! Maar een afhaalpunt heeft toch ook zijn voordelen: als de klant weinig thuis is, is het handig dat hij het pakje bij een afhaalpunt kan oppikken wanneer het hem uitkomt. De verzendkosten liggen ook iets lager.

Beide combineren kan natuurlijk ook, al zal u dan misschien met twee verschillende vervoerders moeten werken, wat het logistieke proces er niet eenvoudiger op maakt. 

Snel, sneller, snelst

U kan uw klanten natuurlijk ook laten kiezen hoe snel iets geleverd moet worden. De stelregel is simpel: hoe sneller, hoe duurder. Koerierdiensten leveren op vraag razendsnel, maar daar hangt ook een prijskaartje aan vast. Zeker voor grote, zware producten. 

Verzekerd verzonden

Verkoopt u wat duurdere artikelen dan is het een goed idee om de mogelijkheid te bieden het pakje verzekerd toe te sturen. Uiteraard hangt hier ook een bepaalde prijs aan vast. Het traceren van pakjes met een code wordt tegenwoordig door alle vervoerders aangeboden. Dit is een goede manier om uw koper te garanderen dat zijn bestelling zal toekomen. 

België en de wereld

Tot slot: verzendt u enkel binnen de landsgrenzen of gaat u internationaal? Levert u buiten België, dan bereikt u potentieel een pak meer klanten. Maar ook daar, u begrijpt het al, hangt een prijskaartje aan vast.

img-Proximus Bizz team

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact