×
×

Makkelijk Mailen op de Telefoon? Waarom niet met Outlook?

door JohanWist je dat…03/08/2016

Makkelijk Mailen op de Telefoon? Waarom niet met Outlook?
U kan perfect mailtjes versturen en ontvangen met de standaard e-mailapp die op uw mobiele telefoon wordt meegeleverd, maar er zijn vaak betere alternatieven. Voor de prijs hoeft u het alvast niet te laten, de meeste zijn gratis te downloaden. Bekende namen zijn o.m. Boxer, Cloudmagic, Spark en Airmail, Mailwise en Nine. Maar als we eerlijk zijn, zijn we toch ook heel blij met Outlook op onze smartphone. Dit is waarom...

Outlook

Microsoft Outlook is zowel voor iOS als Android beschikbaar. Outlook bevat een heleboel functies om de dagelijkse berg aan e-mails snel en gemakkelijk te verwerken. Zeker voor zelfstandigen en ondernemers is dat een geweldig voordeel.

Swipen maar

Zoals bij vrijwel alle mail-applications kan u heel eenvoudig mailtjes naar links of rechts swipen. Wat er dan gebeurt, bepaalt u zelf: het mailtje wordt verwijderd of gearchiveerd, naar een bepaalde map verplaatst of gemarkeerd als gelezen of ongelezen. Kies zelf wat u het makkelijkst vindt.

De rest komt later

Erg interessant is de mogelijkheid om een mailtje te plannen. U kan het laten verdwijnen uit uw Inbox, om het later weer te doen opduiken op een tijdstip dat u zelf kan ingeven. Stel bijvoorbeeld dat een leverancier u mailt over een kwestie die pas over drie weken aan de orde is, dan zorgt u ervoor dat het mailtje verdwijnt en pas over drie weken weer opduikt. De datum en zelfs het uur kan u zelf instellen.

Prioriteiten stellen

Nog een handige functie is de automatische opdeling van mailtjes in “belangrijk” en “iets minder belangrijk”. De mailbox van Outlook is opgedeeld in ‘Prioriteit’ en ‘Overige’. Mails die uw onmiddellijke aandacht vereisen, worden in ‘Prioriteit’ gezet, de rest (reclameaanbiedingen of mails van mensen die u niet kent) gaan naar ‘Overige’, waar u ze later leest. In het begin zal u soms nog handmatig mails van de ene naar de andere map moeten overzetten. Maar Outlook heeft een zelflerende functie ingebouwd: hoe langer u de app gebruikt, hoe beter de automatische opdeling zal werken. 

Google heeft Inbox, een mailprogramma dat dit principe nog een stapje verder duwt. Het bundelt zoveel mogelijk automatisch mails in aparte mapjes (‘Reizen’, ‘Aankopen’, ‘Sociaal’,…) zodat u er snel door kan navigeren. Zelf eigen bundels aanmaken is ook mogelijk. 

Integratie met kalender

Een laatste zeer fijne handigheid van Outlook: de integratie van OneDrive, uw agenda en uw contactenlijst in de app. Stel bijvoorbeeld dat iemand u per mail uitnodigt voor een vergadering. In Outlook checkt u meteen uw agenda om te kijken of u vrij bent, zonder dat u naar een andere app moet overschakelen. Uiteraard kan die vergadering dan ook meteen ingepland worden. Het meesturen van bestanden die in uw OneDrive staan, werkt op ongeveer dezelfde manier. 

Conclusie

Er zijn vast mailapplicaties die u mooier of leuker of intuïtiever zal vinden dan Outlook. Maar qua functionaliteit moet Outlook niet voor de anderen onderdoen. Zeker niet wanneer u volop gebruikt maakt van dingen als OneDrive en OneNote. Dan is de geïntegreerde aanpak echt een stevige meerwaarde.

Meer nieuws over:

  • Outlook
  • Microsoft

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar