Proximus: Het snelste Fiber internet in België bevestigd door Ookla

Gepubliceerd op 24/06/2024 in Service

Tests van Ookla® bevestigen: Proximus fiber is "het snelste internet van t’land." Met meer dan 160.000 tests uitgevoerd tussen februari en april 2024, onderscheidt Proximus zich door zijn ongeëvenaarde download- en uploadsnelheden. Deze erkenning versterkt Proximus als leider in internetoplossingen, met ultrasonde en betrouwbare verbindingen voor Belgische huishoudens en bedrijven.

Proximus: Het snelste Fiber internet in België bevestigd door Ookla

Tests uitgevoerd door Ookla® bevestigen dat fiber van Proximus het snelste internet in België is

Sinds 1 mei mag fiber van Proximus officieel 'het snelste internet van 't land' worden genoemd. Ookla®, dat met zijn befaamde Speedtest® wereldleider is in het meten en monitoren van netwerkprestaties, heeft dit zopas bevestigd op basis van meer dan 160.000 tests die tussen begin februari en eind april 2024 werden uitgevoerd op het fibernetwerk van Proximus.

Om de snelheden op het fibernetwerk van Proximus nauwkeurig te kunnen meten, werden de resultaten van duizenden tests die in de maanden februari, maart en april 2024 werden uitgevoerd met de Speedtest® van Ookla® verzameld en geanalyseerd. Deze resultaten bewijzen dat fiber van Proximus wel degelijk de hoogste snelheden van het land biedt, zowel voor downloaden als voor uploaden.

Fibertechnologie is bedoeld voor gezinnen die thuiswerken, films of series streamen en/of online gamen, maar ook voor bedrijven die de beste snelheden nodig hebben om online te vergaderen, grote bestanden te downloaden of documenten in de cloud te synchroniseren.

Om de beste prestaties te garanderen, installeert Proximus fiber end-to-end, tot in het hart van de woning van zijn klanten. Dit staat bekend als 'Fiber to the Home' of FTTH. En dat maakt nu net het verschil.

'Speedtest Verified'-label toegekend door Ookla®

Op basis van deze resultaten heeft Ookla® beslist om Proximus het label 'Speedtest Verified' toe te kennen. Het mag worden gebruikt in de campagnes van het merk, maar ook in zijn shops en op de website.

Fiber van Proximus biedt downloadsnelheden tot 8,5 Gbps en uploadsnelheden tot 1 Gbps met Ultra Fiber. Met Giga Fiber kunnen klanten nu al downloadsnelheden genieten tot 2,5 Gbps en uploadsnelheden tot 500 Mbps. Dit is aanzienlijk meer dan de meeste van onze concurrenten bieden. Dankzij Fiber to the Home garandeert Proximus ook extreme stabiliteit en ultralage latency.

Vandaag zijn al meer dan 1,8 miljoen (36%) Belgische woningen en bedrijven aansluitbaar op fiber. In samenwerking met netwerkbouwers Fiberklaar in Vlaanderen, Unifiber in Wallonië en GOfiber in het Duitstalige landsgedeelte wil Proximus op termijn gigabitdekking bieden in heel België.

Proximus Business

Jouw bron voor nieuws over telecommunicatie en ICT voor kmo’s

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar