×
×

4 tools om online afspraken te laten maken

door JohanWist je dat…21/08/2017

4 tools om online afspraken te laten maken
Kappers, dokters, advocaten, ... werken met afspraken. In deze digitale tijden geeft u uw klanten best de mogelijkheid om die afspraak via de computer te maken. Dat is gemakkelijker voor zowel het bedrijf als de klant. Welke software kan u hiervoor inzetten? Een greep uit het aanbod.

Een afspraak online maken is niet alleen sneller dan te telefoneren naar een bedrijf, het brengt nog een boel andere voordelen. Klanten kunnen die afspraken ook na de kantooruren ingeven en ook het verplaatsen of eventueel annuleren van de afspraak is een fluitje van een cent. Last but not least is het ook nog eens goed voor het imago: u laat zien dat u mee bent met de tijd.

Geïntegreerd in uw website

Een eerste manier om dit aan uw klanten te voorzien is door het toevoegen van een afspraken module aan uw website. Let er dan wel op dat uw website duidelijk een eenvoudig in gebruik is met deze vuistregels.

Het bedrijf dat uw website bouwde, kan u daar bij helpen, een enorme klus is dit meestal niet. Zo’n afspraken module rust u met zoveel toeters en bellen laten uit als u zelf wil. Het is perfect mogelijk om afspraken per e-mail of sms automatisch te bevestigen of uw klanten een herinnering te sturen een dag voor de afspraak ingepland staat.

Via Office 365

Gebruikers van Office 365, de kantoorsuite van Microsoft, beschikken al over de nodige software om dit zelf voor mekaar te krijgen.

Bookings is een onderdeel van Office 365 waarmee kleine bedrijven zelf zo’n module kunnen aanmaken. De afspraken pagina kan helemaal op maat gemaakt worden voor uw onderneming, met uw logo, uw eigen mailadressen en eigen personeel. Die personeelsleden worden automatisch verwittigd van nieuwe afspraken. U kan klanten eventueel ook al meteen laten weten hoeveel tijd u voor hen uittrekt en hoeveel hen dat zal kosten. Ook automatische herinneringen zijn voorzien.

Als de module klaar is, kan u ze toevoegen aan uw bedrijfswebsite of zelfs uw Facebook-pagina. Binnengelopen afspraken bekijkt u op pc of via de mobiele Bookings app voor Android of iOS.

Op het internet

Op het internet zijn heel wat websites te vinden die min of meer dezelfde functionaliteit bieden. dailyplanner.eu, afsprakenonline.be, reserveren.nu en afsprakenagenda.be zijn maar enkele voorbeelden. Hoeveel ze kosten hangt af van bedrijf tot bedrijf en voor hoeveel medewerkers u de agenda beschikbaar stelt, maar reken voor een KMO op ongeveer vijf tot vijftien euro per maand.

Voor restaurants

Op internet ook meer gespecialiseerde websites die zich op een bepaalde niche richten. i-Tafel.be is er zo bijvoorbeeld een, volgens het bedrijf is de tool voor alle mogelijke eetzaken geschikt, van brasseriën tot driesterrenrestaurants. Smulpapen kunnen er niet alleen hun reservering ingeven, maar ook bijvoorbeeld hun taal, eventuele allergieën en voedsel voorkeuren of zelfs aangeven dat het over een speciale gelegenheid gaat, zoals iemands verjaardag.

Meer nieuws over:

  • tips & tricks
  • online afspraken

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar