×
×

Aan de slag gaan met OneDrive op uw smartphone

door Proximus Bizz teamWist je dat…28/06/2016

Aan de slag gaan met OneDrive op uw smartphone
We hebben het op onze blog al vaak geschreven: de cloud biedt heel wat voordelen, ook voor smartphone-bezitters. Documenten, foto’s en bestanden worden veilig opgeslagen en zijn gemakkelijk te delen met anderen. In dit artikel zetten we de basisprincipes van OneDrive voor uw smartphone op een rij.

OneDrive is een zeer handige en eenvoudige cloud-app van Microsoft, waarmee u uw eigen “online kluisje” maakt. U downloadt de app gratis voor iOS of Android, in de respectievelijke app stores van Apple en Google.

Als u nog geen Microsoft-account heeft, moet u deze aanmaken als u de app voor de eerste keer gaat gebruiken. Kies dan ook meteen een bijhorend wachtwoord. Als nieuwe gebruiker krijgt u van Microsoft 5 gigabyte gratis opslagruimte. Bent u een Proximus Bizz Pack-klant? Dan ligt er maar liefst 1 terabyte aan opslagruimte op u te wachten.

Files en folders

Bij het opstarten van OneDrive ziet u onderaan bij iOS een reeks icoontjes waarmee u snel toegang krijgt tot bepaalde bestanden (bij Android moet u daarvoor rechts swipen): ‘Bestanden’, ‘Foto’s’, ‘Recent’, ‘Gedeeld’ en ‘Offline’. ‘Bestanden’ is de plaats waar u uw werkdocumenten, foto’s, geluidsopnames van uw dictafoon of mp3’s of wat dan ook bewaart. U maakt hier gemakkelijk extra folders aan om uw files overzichtelijk te organiseren.

Automatische back-up

‘Foto’s’ geeft u meteen toegang tot de foto’s die u met uw telefoon gemaakt heeft. U kan OneDrive de opdracht geven om elke foto die u neemt, automatisch in de cloud te zetten. Op die manier wist u nooit meer per ongeluk een foto. Optioneel kiest u ervoor om die back-ups enkel te maken wanneer u met wifi verbonden bent, kwestie van uw dataplan niet te snel op te peuzelen. Omgekeerd zet u ook probleemloos foto’s vanuit OneDrive weer op uw telefoon.

Deel en heers

‘Recent’ is, zoals de naam al laat vermoeden, de plaats waar u snel recent gebruikte documenten terugvindt. Elk bestand deelt u snel en op verschillende manieren met uw collega’s of klanten. Door bijvoorbeeld de link te mailen of ook door een notificatie te sturen zodat ze rechtstreeks via OneDrive aan het bestand kunnen. U geeft hen op deze manier ook toestemming om het bestand in kwestie (bijvoorbeeld een Word-document) te bewerken.

Online en offline

Zijn er bepaalde bestanden die u veel gebruikt? Dan kan u ze ook naar uw telefoon downloaden om ze te raadplegen zelfs als u geen internetverbinding heeft. Daarvoor raakt u het parachute-icoontje aan op uw scherm. Alle bestanden waarbij u dit deed, duiken dan automatisch op in de ‘Offline’-tab (inderdaad, ook met hetzelfde parachute-icoontje).

Vingerafdruk

Nog een feature die het vermelden waard is: in de instellingen beveiligt u de toegang tot OneDrive met een code. Op die manier blijven uw bestanden veilig bewaard, ook als u uw telefoon kwijtspeelt of als deze gestolen wordt. Bij gsm’s met een vingerafdruksensor hoeft u zelfs geen code meer in te tikken. Enkel uw vingerafdruk even laten uitlezen volstaat.

Meer weten over OneDrive for Business? Klik hier

Meer nieuws over:

  • OneDrive for Business
  • smartphone
  • Office365
  • Microsoft

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar