×
×

Vijf dingen die u ook kan doen met Office 365

door Proximus Bizz teamWist je dat…14/06/2016

Vijf dingen die u ook kan doen met Office 365
Waarschijnlijk gebruikt ook u Office 365 om documenten te typen of spreadsheets te maken. Maar het pakket heeft nog heel wat andere, soms verrassende, mogelijkheden. Vijf dingen waarvan u waarschijnlijk niet wist dat u ze met Office 365 kon doen.

1.    Met OneNote simpel taken toevoegen aan uw kalender

Office 365 bevat een handige tool om snel aantekeningen en notities te maken: OneNote. Erg gemakkelijk om to do-lijstjes mee op te stellen of om alle notities over een klant of job op één plaats te bewaren. Klik de ingetikte nota aan en u bewaart ze snel als taak in Outlook. Zet er een deadline op en u krijgt meteen een herinnering op het juiste moment. Gedaan met de aloude knoop in de zakdoek!

2.    Vind automatisch afbeeldingen voor uw presentaties

PowerPoint is natuurlijk nog altijd deel van Office 365. Maar kent u “Sway” ook al? Da’s een nieuwe presentatietool waarmee u, onder andere, automatisch beelden kan toevoegen via Bing, Microsofts zoekmotor. Naargelang de woorden die u intikt, suggereert Sway zelf afbeeldingen en foto’s om uw presentaties op te fleuren. Gedaan dus met het ellenlang scrollen en zoeken tussen honderden foto’s. Voortaan zorgt Sway voor de beste afbeeldingen.

3.    Kattebelletjes omzetten naar tekst of cijfers

OneNote is ook heel goed in het herkennen en omzetten van uw met digitale pen gekribbelde kattebelletjes en aantekeningen. En als die herkenning niet goed zit, past u deze heel eenvoudig manueel aan via het menu ‘Draw’ en dan ‘Lasso Select’. Met een ‘lasso’-beweging van de pen selecteert u de krabbels, u zet ze dan om in woorden of cijfers en copy-paste ze in een ander document. 

4.    Uw muisicoon in een laserpointer veranderen

Geeft u een presentatie met PowerPoint, maar u bent uw laserpointer vergeten? Geen nood: u kan de muis van uw pc gebruiken om zo’n laserpen na te apen. Druk daarvoor op ‘CRTL’ en klik op de linkermuisknop. Het pijltje van uw muis verandert in een rode stip. Het is mogelijk om de kleur van de stip aan te passen. In de tab ‘Diavoorstelling’ klikt u op ‘Diavoorstelling Instellen’. Bij ‘Kleur van Laserpointer’ kiest u voor een gele, blauwe of groene stip (of elke kleur die u wenst).

5.    Een mailbox die zichzelf opkuist

De kans is groot dat op het einde van uw werkdag uw mailbox vol berichtjes zit waar u geen boodschap aan heeft. Microsoft heeft daarvoor in Outlook de “Clutter”-technologie ontwikkeld. Die zorgt dat al uw minder belangrijke mail automatisch in een tweede mailbox terechtkomt, netjes gescheiden van de mails die u zeker niet mag missen. Hoe langer u Clutter gebruikt, hoe slimmer de software wordt en hoe beter deze ongewenste mails herkent. Wie wil, kan deze functie natuurlijk ook gewoon uitschakelen.

Meer nieuws over:

  • Microsoft
  • Office365
  • sway
  • clutter

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar