×
×

Review: Nokia 2: no-nonsense voor een zachte prijs.

Gepubliceerd op 30/01/2018 in Tech, tips & tricks

Review: Nokia 2: no-nonsense voor een zachte prijs.

HMD heeft de licentie om onder de merknaam Nokia smartphones te produceren. Het Fins-Chinese concern laat er geen gras over groeien. Na de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8 komt ze met de Nokia 2 op de proppen. Zoals het cijfer in de naam al doet vermoeden, richt het apparaat zich vooral op prijsbewuste consumenten. Moet je daar iets voor inleveren? Verrassend weinig, zo blijkt.

DESIGN

De Nokia 2 laat zich meteen als een Nokia herkennen. Er zijn geen doekjes gewonden rond het design: een klassieke zwarte rechthoek met een simpele aluminium rand aan de zijkant. De rug is van plastic en ligt goed in de hand. Over ergonomie hoef je de Finnen niks te leren. De ultradunne schermranden die tegenwoordig zo hip zijn, moet u wel ontberen.

SCHERM

Nokia rustte zijn goedkoopste model uit met een vijf inch scherm. De resolutie is een iets lagere 1280 x 720 pixels. Geen Full HD-scherm dus. Wel een stuk beter dan de 960 x 540-schermen die je in deze prijsklasse nog wel eens tegenkomt. Alle iconen en webpagina’s zien er prima uit. Ook de kleuren en het contrast kunnen er mee door.

CAMERA

Aan de achterkant van de Nokia 2 vinden we een camera met acht megapixels terug. Vooraan zit een selfiecamera van vijf megapixels. De achterste camera is uitgerust met autofocus, optische stabilisatie ontbreekt wel. De Nokia 2 hoeft zich nergens over te schamen. Overdag en in goed verlichte ruimtes maakt u perfect bruikbare foto’s met dit apparaat. Is de kwaliteit daarvan evengoed als een iPhone X of een Samsung Galaxy Note 8? Of weet hij evengoed zijn mannetje staan in situaties met weinig licht? Neen, maar dat is ook moeilijk te verwachten van een telefoon die maar een tiende van die kleppers kost.

BATTERIJ

Wat batterijkracht betreft, laat de Nokia 2 veel concurrenten in het stof bijten. Hij kreeg een accu mee van liefst 4.100 mAh. Combineer dat met zijn relatief bescheiden scherm en chip en u mag gerust zijn: deze telefoon komt zonder probleem een drukke werkdag door. En zelfs dan heeft hij waarschijnlijk nog capaciteit over.

PROCESSOR EN MULTIMEDIA

De Nokia 2 kost nauwelijks meer dan honderd euro. voor die prijs mag u niet verwachten dat u een racebolide in huis haalt. Onder de motorkap tikt een Qualcomm Snapdragon 212-chip. Een stukje low budget-silicium dat meekan voor alle dagdagelijkse taken. De chip hapt wel naar adem als u 3D-games begint te spelen of heel veel tabs in uw browser heeft openstaan. Ondernemers die hun smartphone gebruiken om te surfen, mailen en bellen, zullen zich er echter geen bult aan vallen.

Nokia 2

7/10

Pros:
  • Prima no nonsense-telefoon om te surfen, mailen en bellen
  • Toch nog een scherm van 1280 x 720 pixels
  • Krachtige batterij
  • Zeer democratisch geprijsd
Cons:
  • Foto’s zijn goed, maar niet meer dan dat
  • Niet bepaald een snelheidsmonster

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar