×
×

Het Nieuwe Werken: De juiste tools zijn het halve werk

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren14/01/2016

Het Nieuwe Werken: De juiste tools zijn het halve werk
Modern denkende bedrijven kennen hun medewerkers een maximale autonomie toe. Mobiel werken is de sleutel, technologie maakt het mogelijk en verantwoordelijkheid is het ordewoord. Het resulteert in extra motivatie en productiviteit. Maar hoe begint u eraan?

Medewerkers die om het even waar en wanneer productief kunnen zijn. Het klinkt elke zaakvoerder als muziek in de oren. Ook voor de werknemer is het een droom: gedaan met de files en een evenwicht tussen werk en privé. Flexibel werken is altijd een combinatie van drie verschillende essentiële componenten: ICT, HR en Facilities.

ICT-oplossingen
ICT-oplossingen zorgen ervoor dat uw werknemers overal bereikbaar zijn en informatie kunnen uitwisselen met kantoor. Ze garanderen een permanente toegang tot het bedrijfsnetwerk, de programma’s waar ze mee werken en de gegevens die ze nodig hebben. In de praktijk is er niet veel nodig om dit technologisch mogelijk te maken. Wat u nodig hebt, zijn een draadloze internetverbinding en een laptop, een tablet of een smartphone. Door uw ICT-infrastructuur (gedeeltelijk) over te brengen naar de cloud, kunt u al uw tools en bedrijfsinformatie op elk moment voor iedereen toegankelijk maken. Er bestaan ook oplossingen voor de doorschakeling van de vaste telefoon van uw bedrijf naar de mobiele toestellen van uw medewerkers. 

Aangepaste faciliteiten    
Daarnaast kunt u zorgen voor aangepaste faciliteiten. U kunt denken aan flexdesks, dat zijn ruimtebesparende, multifunctionele lessenaars waarmee u zowel op uw laptop kunt werken als documenten kunt lezen en bewerken.
Richt voldoende lokalen in voor kleinschalige meetings en zorg voor stille ruimtes waar mensen zonder lawaai en rumoer geconcentreerd kunnen werken. Hou voor ogen dat u straks sowieso minder ruimte nodig hebt want niet al uw werknemers zijn permanent op kantoor. Nog dit: maak duidelijke afspraken zodat iedereen op een verantwoordelijke manier kan werken.

BYOD
Een belangrijk aspect van Het Nieuwe Werken is BYOD (Bring your own Device): uw werknemers brengen hun eigen toestel (smartphone, laptop of tablet) mee om te werken. U kunt als bedrijf ook zelf een inbreng hebben in de keuze van die toestellen en bijvoorbeeld een tussenkomst voorzien in de aankoop- of abonnementsprijzen. 

Bedrijfscultuur
De introductie van Het Nieuwe Werken vraagt ook om een nieuwe bedrijfscultuur. Een cultuur waarin zin voor verantwoordelijkheid, vertrouwen, betrokkenheid en autonomie perfect gedijen. Het is wellicht een goed idee om inleidende workshops te organiseren, zodat ieder binnen de organisatie weet wat van hem/haar in deze context wordt verwacht. Stel een roadmap op en betrek uw werknemers bij de implementering.

Voordelen
Marktonderzoek leert dat 99% van de werknemers tevreden is over telewerken en thuiswerken. De voordelen van het Nieuwe Werken spreken tot de verbeelding: meer productiviteit en tevredenheid bij de werknemers, tijdwinst, minder ziekte en afwezigheden, minder vaste kosten, tevreden kanten. 

En Proximus
Wil u weten hoe Proximus u actief helpt met mobiel werken? Maak vandaag nog een afspraak met uw Bizz Expert voor meer info. Zij/hij zal u graag meer vertellen over de Cloud , Mobiel Internet , Bizz Switch en nog veel meer

Meer nieuws over:

  • Slimmer werken
  • Het nieuwe werken
  • Cloud
  • Mobiel Internet
  • Bizz Switch
  • Bizz Expert

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar