×
×

Naar een nieuw pand? Vergeet uw telecom niet!

door JohanLaat je inspireren13/04/2018

Naar een nieuw pand? Vergeet uw telecom niet!
Wanneer u met uw bedrijf naar een nieuwe winkel of kantoor verhuist, wil u daar natuurlijk zo snel mogelijk uw telecom- en internetinfrastructuur op orde hebben. Hoe zorgt u dat al uw werknemers (en klanten!) zorgeloos kunnen bellen en surfen?

80% van alle gsm-oproepen gebeuren binnenshuis

Vaak associëren we de gsm nog met oproepen onderweg. Maar ongeveer 80% van alle gsm-oproepen in België gebeuren binnenshuis. Dit is dus meteen al een eerste parameter die meetelt: hoe goed is uw toekomstig pand geïsoleerd? Heeft u een goede ontvangst van kelder tot zolder? Of is uw kantoor opgetrokken uit dikke betonnen muren die het wifi- en gsm-signaal tegenhouden? Zeker bij nieuwe gebouwen die voldoen aan de laatste isolatienormen, kan dat het geval zijn.

Er zijn dan enkele hulpmiddelen om uw wifi-signaal tot in de verste hoekjes te krijgen. Voor een betere gsm-dekking zijn er mobiele repeaters die het gsm-signaal doorheen het hele gebouw versterken. Het resultaat: een optimaal bereik! En wist u dat uw gsm-batterij langer meegaat door de betere verbinding? 

De juiste internetverbinding

Naast mobiel bellen wil u uiteraard ook een snelle internetverbinding op uw werkplek. Welke verbinding voor u het best past, hangt onder meer af van hoeveel mensen er gebruik van gaan maken. Voor een alleen werkende kleine zelfstandige, zal die behoefte anders zijn dan wanneer u zeven man personeel heeft. Ook op de opbouw van uw IT-netwerk en voor de apparatuur die u daar moet inzetten, heeft dit natuurlijk zijn consequenties.

Natuurlijk wil u tijdens de verhuis bereikbaar blijven, zowel via de telefoon als internet.

Supersnelle glasvezel?

Als u naar een nieuw bedrijvenpark verhuist of u trekt naar de stad, is er trouwens een goede kans dat u gebruik kan maken van het supersnelle glasvezelnetwerk. De voordelen daarvan zijn ontelbaar: supersnelle en zeer betrouwbare verbindingen die niet alleen voor internet maar ook voor telefonie heel wat interessante nieuwe toepassingen bieden. 

Uw klant surft mee

Waarschijnlijk heeft u ook al gemerkt dat veel grote winkelketens hun klanten gratis wifi aanbieden in hun zaak. Ook als kleinhandelaar of winkelier kunt u daar een voordeel uit halen. Het geeft klanten de mogelijkheid zich wat te verstrooien terwijl ze in uw zaak zijn: meneer surft wat op zijn telefoon terwijl mevrouw kleren past. Het geeft u ook de mogelijkheid om klantengegevens te verzamelen en het aankoopproces te versterken. Wifi in de winkel is dus absoluut een goed idee.

Uw Bizz Expert helpt verhuizen

Verhuist u binnenkort naar een nieuwe (of uw eerste!) pand? Neem dan zeker eens contact op met een Proximus Bizz Expert. Hij kan u een gepersonaliseerd advies over wat voor u de beste oplossingen zijn. Ondertussen kan u de verhuis of installatie van uw telecominstallatie al probleemloos via dit stappenplan voorbereiden.

Meer nieuws over:

 • Verhuis
 • Verhuizen
 • Telecom
 • Bereikbaar
 • Verbonden
 • bellen
 • surfen

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar