×
×

5 slimme mobiliteitstips die u helpen ondernemen

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren19/09/2016

5 slimme mobiliteitstips die u helpen ondernemen
Ondanks alle inspanningen en initiatieven wordt mobiliteit toch een steeds groter probleem. Dat merken we elke dag aan de langere files en grotere parkeerproblemen. De Week van de Mobiliteit is dan ook het perfecte moment om te kijken wat u kan doen om beter met mobiliteit om te gaan. Niet enkel om “groen” te werken, maar ook om te zorgen dat uw onderneming ook morgen nog aan de slag kan blijven. Lees even mee.

 1. (Snelle) Groene pakjes
  Moet u soms pakjes laten leveren in het centrum van een stad? Almaar meer koerier- en vervoersdiensten organiseren transport op een milieuvriendelijke manier. Bubble Post bijvoorbeeld is een ecologische koerier die al in veertien Belgische steden actief is en een groot deel van zijn vervoer per fiets doet. Groen? Zeker! Maar ook razendsnel, want files worden vakkundig omzeild zodat uw pakjes sneller ter plaatse zijn. Er zijn zelfs koelboxen beschikbaar zodat ook bederfbare waren lekker vers op hun bestemming raken. Moeten ze toch om praktische redenen wagens moet inzetten, danrijden die op elektriciteit of aardgas.
 2. Elektrisch rijden mét fiscale bonus
  Legt u vaak kortere afstanden af met uw wagen of bestelwagen? Waarom dan geen elektrische voertuig overwegen? Er zijn steeds meer voertuigen beschikbaar, ook bij de grotere automerken, en ook de batterijtechnologie wordt steeds beter. Een actieradius van honderden kilometers is vandaag geen uitzondering meer. Ook de eerste elektrische bestelwagens zijn op de markt. Extra bonus: de overheid subsidieert dit soort voertuigen met fikse fiscale kortingen.
 3. Carpoolen of auto-delen
  Toevallig een collega die in uw buurt woont ? Waarom niet carpoolen? Zo kan u afspreken wie, wanneer en met welke auto u samen rijdt. Dat bespaart brandstof en koolstofdioxide. Ook over verschillende bedrijven heen zijn er mogelijkheden: op de website carpool.be bijvoorbeeld kan iedereen een geschikte carpoolpartner zoeken en vinden. Via websites als Cambio.be, ZipCar of met de DriveNow-app kan u auto’s delen.
 4. Railease
  Een leasewagen combineren met treintickets? Daarvoor heeft de NMBS Railease uitgewerkt. Zo combineert u de vrijheid van een bedrijfswagen met het comfort en het gemak van een trein. U kunt kiezen voor 20, 40 of 60 reisdagen die u of uw medewerkers naar eigen agenda kunnen opnemen.
 5. Aankoop mét parkingticket
  Komen uw klanten vooral met de auto bij u over de vloer? Dan kan u misschien van de nood een deugd maken en uw klanten een gratis parkeerticket aanbieden (bijvoorbeeld bij aankoop in uw winkel). Soms pakken steden zoiets gezamenlijk aan. Om de stadskern autoluw te houden, krijgen automobilisten een gratis busticket als ze wagen aan de rand van de stad achterlaten. Dat is onder meer in Kortrijk al het geval.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar