×
×

MWC 2017 preview: dit mogen we verwachten

door JohanLaat je inspireren27/02/2017

MWC 2017 preview: dit mogen we verwachten
Eind februari vindt in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats, de jaarlijkse hoogmis van gsm- en telecomfabrikanten.

Het MWC is de laatste jaren uitgegroeid tot dé place-to-be in Europa voor al wie bezig is met mobiele communicatie en digitale technologie. En dat zal veel volk opleveren: er worden immers honderdduizend bezoekers en 2.000 deelnemende bedrijven verwacht.

Meer dan telefoons

Wilt u weten welke nieuwe mobiele snufjes er de volgende maanden aankomen, dan is een bezoek aan MWC superinteressant. Maar het gaat om meer dan nieuwe tablets of telefoons. Onder de noemer NEXTech zijn er sessies rond opkomende technologieën zoals artificiële intelligentie, robotica, virtuele realiteit en nieuwe betaalmogelijkheden met smartphones. En er valt ook heel wat uit te testen. Wat dacht u er bv. van om een virtuele headset op te zetten en te ervaren hoe het is om in een virtuele realiteit rond te lopen?

Daarnaast valt op dat dit jaar ook een aantal speakers en keynote speakers (die laatste vooral) uit de entertainment-wereld aanwezig zijn. Veel analysten kijken dan ook reikhalzend uit naar hun bijdrage, want kruisbestuivingen tussen tech en entertainment zijn nog altijd hot.

Zelfrijdende auto’s en apps

Ook autobouwers als Volkswagen, Ford en Mercedes zijn aanwezig op het MWC. Multimedia en draadloos vinden immers meer en meer hun weg naar de moderne wagen. Zelfrijdende auto’s zullen dan ook hier weer een hot topic zijn, zeker bij Google, dat met Waymo al langer aan de zelfrijdende toekomst werkt. Ook aan mobiliteitsapps – denk maar aan apps voor parkeren, carsharing, etc – zal het niet ontbreken. 

Wat mag u verwachten?

MWC trekt de grote technologiereuzen aan. Sony, LG, Huawei en Samsung stellen er vaak hun nieuwste mobiele vlaggenschip voor. Het scherm van de nieuwe LG G6 bv. gaat vermoedelijk de volledige voorkant vullen (inclusief gebogen zijkant), terwijl er in de Huawei P10 zeer waarschijnlijk twee vernieuwende Leica lenzen zullen ingebouwd zijn. 

Die zorgen voor uiterst scherpe en heldere foto’s. Samsung daarentegen lijkt nog niet klaar om de nieuwe Galaxy S8 te lanceren, maar pakt dan wel weer uit met de Samsung Galaxy Tab S3 tablet. Deze opvolger van de Tab S2 moet opnieuw de strijd aangaan met de iPad. 

En Apple?

Apple zelf gaat er niet bij zijn. Zij lanceren nieuwe toestellen traditiegetrouw op hun eigen Apple Keynote events die exclusief rond Apple draaien. 

Ook vanuit de luie zetel

Mobile World Congress 2017 vindt plaats van 27 februari tot 2 maart. Als u wil volgen welke bedrijven eraan deelnemen en welke snufjes ze loslaten op het grote publiek, surft u in die week best regelmatig naar de officiële website. Hou zeker ook Facebook en Twitter (#mwc2017) in het oog. Ook alle vakbladen, technologie-evangelisten, tech sites en freelance journalisten zijn paraat op MWC en zullen al het nieuwst tot in de kleinste details oppikken en rapporteren. Dus dat tech-hongertje wordt zeker gestild!

Meer nieuws over:

  • toestellen
  • mobile world congress
  • new technology

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar