×
×

Mobiel Internet: hoe kiezen tussen wifi, 3G en 4G

door Proximus Bizz teamWist je dat…08/06/2015

Mobiel Internet: hoe kiezen tussen wifi, 3G en 4G
Surfen op uw smartphone of tablet is erg handig, maar kent u het verschil tussen wifi, 3G en 4G? Wij maken het voor u makkelijk met dit beknopte overzicht.
Wifi: privé of openbaar

Via een wifinetwerk surft u mobiel binnen een beperkte zone die in het bereik van een modem valt, bijvoorbeeld in uw kantoor.

Buitenshuis kunt u op diezelfde manier met uw smartphone of tablet surfen via zogenaamde ‘wifi hotspots’: draadloze netwerken die doorgaans beschikbaar zijn op openbare plaatsen zoals cafés, luchthavens en shoppingcenters. Die netwerken kunnen openbaar, privé, gratis of betalend zijn. Het enige wat u nodig hebt, is een geschikt mobiel toestel.
Proximus en FON bieden u samen gratis toegang tot de grootste wifigemeenschap ter wereld. U deelt, volledig beveiligd, een beetje van uw wifinetwerk thuis of op kantoor en krijgt zelf gratis toegang tot het wifinetwerk van alle andere leden. In België surft u op die manier al via meer dan 1 miljoen hotspots. Maar ook in het buitenland kan u via Fon terecht op meer dan 13 miljoen hotspots.
Kijk hier hoe!

3G/4G: via het mobiele telefoonnetwerk

Mobiel internet via 3G of 4G maakt gebruik van het netwerk voor mobiele telefonie. Met de simkaart van uw mobiele toestel hebt u op die manier overal toegang tot het internet, zowel in België als in het buitenland. Het ultrasnelle 4G is momenteel de Rolls Royce onder het mobiele internet. Het 3G-netwerk van Proximus dekt heel ons land en het 4G-netwerk is al beschikbaar voor meer dan 85% van de bevolking.

Wat hebt u nodig om mobiel te surfen via 3G of 4G? Heel eenvoudig: een mobiel toestel dat daarvoor geschikt is (nog niet alle toestellen kunnen 4G gebruiken) en een internet- of gsm-abonnement dat ook mobiel internet omvat. Als Proximus-klant beschikt u over een mobiel internetvolume dat is inbegrepen in uw internetabonnement of in de meeste gsm-abonnementen.

Wanneer gebruikt u wifi of 3G/4G?
 • Thuis: gebruik uw persoonlijke wifinetwerk.
 • Buitenshuis, in een café, een park, bij vrienden …: check of er een wifi hotspot of een open gratis wifinetwerk in de buurt is. Is dat niet het geval, gebruik dan uw mobiele internetvolume.
 • Buitenshuis, tijdens een verplaatsing in een auto, bus, tram ...: gebruik het 3G/4G-netwerk.
 • In het buitenland: check of er een wifi hotspot of een open gratis wifinetwerk in de buurt is. Indien niet, is een optie om goedkoper te surfen in het buitenland wellicht een oplossing voor u. Bekijk de roamingopties waardoor u goedkoper mobiel kunt surfen.

Meer nieuws over:

 • mobiel internet
 • 4G
 • Internet

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar