×
×

Getest: uw smartphone als pc gebruiken? Het kan met de Microsoft Display Dock.

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren04/02/2016

Getest: uw smartphone als pc gebruiken? Het kan met de Microsoft Display Dock.
Wie vaak onderweg is, grijpt al eens naar z’n smartphone om mobiel bij te blijven. Zo wordt uw telefoon al snel een onmisbaar apparaat om te werken én van online diensten te genieten. Met de Microsoft Display Dock kan u uw smartphone voortaan ook als echte computer gebruiken. Neem een Lumia 950 met Windows 10 en Windows Continuum aan boord, sluit hem aan op de Display Dock – een apparaatje van amper 6 cm breed en 2,5 cm hoog – en u kan meteen aan de slag. De Dock heeft 3 USB-poorten (voor toetsenbord, muis en één reserve) plus een HDMI-interface en DisplayPort om een groot scherm aan te sluiten. Dat is alles wat u nodig hebt om uw telefoon als computer te gebruiken. Zo staat het op de doos, maar….werkt dit nu wel echt? Wij testten het voor u.

Wij deden de test met een Lumia 950 XL. Die smartphone is met z’n 5,7” AMOLED scherm op zich al prima geschikt om onderweg te mailen, surfen en documenten bewerken. Maar met de Display Dock gaat dat ook op een groot scherm, en bovendien zonder complexe installatieprocedure. Gewoon de USB type C-connector aansluiten is voldoende – Windows Continuum weet dat u vanaf dan op het grote scherm wilt werken. Ook de Logitech draadloze muis werd daarbij automatisch ondersteund zonder moeilijkheden om extra drivers te installeren.

Welke apps zijn compatibel? 

De Lumia 950-reeks bevat Office 365-apps (Word, Excel, Outlook en PowerPoint), plus de nieuwe Microsoft Edge browser. Die zijn allemaal geschikt voor hoge resolutie. Zelfs wanneer u gewoon enkele lange sms’en wilt sturen is het al handig om uw Lumia even op de Dock aan te sluiten. Momenteel zijn vooral Microsofts apps compatibel met Display Dock. De YouTube app uit Windows Store start bijvoorbeeld nog op de Lumia 950 zelf, maar in de Edge browser kijkt én luistert u probleemloos naar de videodienst. De Lumia reageert daarbij zo snel dat u na een tijdje zelfs vergeet dat u op een telefoon werkt in plaats van op een echte pc.

Opslag in de cloud

De integratie van OneDrive is hierbij essentieel. Die zorgt ervoor dat u zowel op uw smartphone, de Display Dock en op een klassieke pc of laptop steeds met de recentste versie van uw documenten werkt. Wanneer u naar het grote scherm overschakelt, doet uw telefoon automatisch dienst als bijkomend trackpad – handig wanneer er geen muis in de buurt is. Met een draadloos Bluetooth toetsenbord en muis ondersteunt de Display Dock zelfs uw tv. De interface van Continuum lijkt als twee druppels water op die van Windows 10. De Display Dock zelf maakt geen geluid en laadt ondertussen uw telefoon bij. Het was nooit makkelijker om uw computer overal mee te dragen! 

Hoe sluit u de Dock aan?

Microsoft heeft het erg eenvoudig gemaakt om uw Lumia smartphone aan te sluiten op de Display Dock. Het volstaat om die via de meegeleverde USB-kabel (van type C – die kunt u niet verkeerd aansluiten) met elkaar te verbinden, en Continuum wordt automatisch gestart. Vanaf dan worden de compatibele apps op groot scherm getoond, terwijl uw telefoon ondertussen nog steeds vrij blijft om te bellen en met andere apps te werken.

Wat wij ervan vonden

De Display Dock beweert niet om een volwaardige computer te zijn, maar je krijgt wel die ervaring voor apps die het ondersteunen. Al bij al is het een kleine investering voor de luxe om je gsm op groot scherm met toetsenbord én muis te besturen. De Display Dock aankoppelen gaat snel, en doordat je gegevens via Onedrive automatisch synchroniseren met je laptop of Mac is het een gebruiksvriendelijke oplossing.Tot eind maart krijgt u de Microsoft Lumia 950 + Display Dock voor maar €40,50 per maand (exclusief BTW) wanneer u ze combineert met een Bizz Smart+Phone 60/75 of 100-abonnement. Klik hier voor info en voorwaarden. Specificaties Nokia Lumia 950 XL

OS: Windows 10
Geheugen: 3 GB RAM, 32 GB opslag, microSD-kaartslot
Scherm: 5,7” AMOLED, 1440 x 2560 pixels, Corning Gorilla Glass 4
Camera: 20 megapixel, Carl Zeiss lens, triple-LED flash, autofocus
Processor: Qualcomm Snapdragon 810
Connecties: WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1, LTE, USB 3.1 type C
Afmetingen: 152 x 78 x 8 mm
Gewicht: 165 gSpecificaties Microsoft Display Dock

Aansluitingen: HDMI, DisplayPort, 3 x USB 2.0, 
Videoresolutie: Full HD 1080p, 60 Hertz
Afmetingen: 64 x 64 x 25 mm
Gewicht: 230 g

Meer nieuws over:

  • smartphone
  • PC
  • Microsoft Display Dock
  • Nokia Lumia 950

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar