×
×

Een digitale recorder? Die heeft u al op zak met deze apps

door JohanLaat je inspireren03/08/2017

Een digitale recorder? Die heeft u al op zak met deze apps
Veel professionals gebruiken graag gesproken memo’s om ideeën te verzamelen, toespraken en conferenties op te nemen of interviews te doen. Vroeger werden daarvoor speciale dictafoons ingezet, maar tegenwoordig kan het evengoed met uw smartphone. Met deze apps komt u een heel eind.

Ingebouwde apps

Heeft u maar af en toe zo’n voice recorder nodig, dan hoeft u geen geld aan een app uit te geven. Zowel de iPhone als de meeste Android-telefoons hebben er standaard eentje aan boord. Met de standaard-app van de iPhone is het zelfs mogelijk om basic montages uit te voeren. Het verwijderen van het begin en einde van de opname bijvoorbeeld. Al die stukjes kan u makkelijk bewaren als aparte bestanden.

Just Press Record

Hoewel de basisfunctionaliteit niet veel verschilt – geluid wordt opgenomen en bewaard – zijn er ook horden apps in de Google en Apple downloadwinkels voor meer gevorderde gebruikers, vaak met interessante snufjes en trucjes. Zo heeft Just Press Record voor iOS bijvoorbeeld ingebouwde transcriptiemogelijkheden. De app probeert zelf te raden wat er precies werd gezegd en zet dat om in geschreven tekst die u bewaart of meteen e-mailt. Het programma begrijpt tientallen talen waaronder het Nederlands.
Just Press Record voor iOS

ClearRecord

Nog zo’n interessant snufje bij ClearRecord. U kan de opnames vertraagd of versneld afspelen. Dat is handig wanneer u de tekst zelfs overschrijft, want zo volgt u gemakkelijker wanneer u typt en het helpt ook bij het ontcijferen van half gemompelde zinnen. Ook fijn: voor dit privilege betaalt u helemaal niks, want de app is gratis.
ClearRecord voor iOS
ClearRecord voor Android

OneNote

OneNote – een onderdeel van het Office 365 pakket – staat niet meteen bekend als een app om geluid op te nemen, maar toch… de mogelijkheid zit er wel degelijk in. Als u tijdens het opnemen notities maakt, worden deze automatisch aan de geluidsopname gekoppeld. Achteraf vindt u via de zoekfunctie dan heel eenvoudig dat belangrijk stukje audio terug waarbij u iets heeft opgeschreven. Transcriptie- of montagemogelijkheden ontbreken echter wel.

RecForge II

Wie serieus met opnames bezig is op Android, kan niet om RecForge II heen. Dit is een soort Zwitsers zakmes van stemopnames waarmee u onder meer opnames maakt in verschillende bestandsformaten, stiltes automatisch overslaat, opnames inplant en deze in de cloud opslaat. Zelfs het uitrekken van opnames (met aanpassing van de toonhoogte) is mogelijk.
Recforge II voor Android

Externe Microfoon

Nog een laatste tip die we willen meegeven als u echt regelmatig geluidsopnames maakt met uw telefoon (en zeker wanneer u bijvoorbeeld muziek gaat opnemen): gebruik een aparte, externe microfoon en de kwaliteit van uw opnames zullen een fikse sprong omhoog maken. Zo’n microfoon hoeft zelfs geen fortuin te kosten, voor minder dan 50 euro bestaat er al deugdelijk materiaal.

Meer nieuws over:

 • smartphone
 • Apps
 • digitale recorder
 • Just Press Record
 • Onenote
 • ClearRecord
 • Evernote
 • RecForge II

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar