×
×

Bestanden beheren op uw smartphone

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren06/06/2016

Bestanden beheren op uw smartphone
Op een gewone pc snel een document of ander bestand zoeken, is zo gepiept. Op een smartphone is dat niet zo eenvoudig. Uw bestanden vinden om ze te kopiëren, te back-uppen, te delen of naar een andere telefoon over te zetten, is cruciaal voor een ondernemer. We leggen uit hoe u dat op smartphone doet en hoe u uw agenda en mails best bewaart.

Android of iPhone?

Apple maakt het u moeilijk: op een iPhone is de toegang tot interne bestandsmappen zo goed als afgegrendeld. Als u pakweg een document op Word op iPhone heeft aangemaakt, is het quasi onmogelijk om dit manueel te kopiëren of in een andere map te zetten. Zo’n bestand per ongeluk wissen zal dan ook niet snel gebeuren. Handig voor verstrooide mensen.
 
Op een Android-telefoon is het een stuk gemakkelijker om aan uw bestanden te komen. De file managers-apps die voor Android beschikbaar zijn - en dat zijn er nog al wat ¬- laten het toe om, à la Windows, bestanden te kopiëren, te wissen of naar een SD-kaartje te sturen om ze te delen. 

In de wolken

Op iPhone is er gelukkig een trucje om uw documenten, foto’s en bestanden eenvoudig te bewaren en te beheren: sla ze op in de cloud! Apple zelf heeft daarvoor iCloud opgezet. Er zijn ook alternatieven als Google Drive, Dropbox of Onedrive. U kan ze zo instellen dat bijvoorbeeld elke foto die u maakt, automatisch naar de cloud gestuurd wordt. Ook Word heeft expliciet de mogelijkheid om nieuwe bestanden bij deze diensten te saven. Zo zijn ze ook te raadplegen op uw pc of tablet en deelt u ze gemakkelijk met uw medewerkers en klanten. 

Ook voor Android is de cloud een aanrader: door de voordelen en het gebruiksgemak zal u de cloud niet meer willen missen. Het enige nadeel is wel dat de gratis opslagruimte die u bij clouddiensten krijgt, beperkt is. Als u er heel veel gebruik van maakt, zal u na verloop van tijd een betalend abonnement moeten nemen. Gelukkig zijn de prijzen daarvan de laatste tijd behoorlijk democratisch. Heeft u bovendien een Proximus Bizz Pack, dan krijgt u er gratis OneDrive for Business bij, met 1TB online storage.

Mail, agenda, contacten

Voor het bewaren en synchroniseren van mails, uw agenda en uw contactpersonen kiest u best een externe dienst als Gmail of Outlook. Zowel op iPhone als op Android worden deze standaard ondersteund. De gegevens worden steeds bij deze dienst opgeslagen en zijn op verschillende toestellen consulteerbaar: op uw telefoon, uw pc, uw tablet, … 

Houd u liever vast aan een lokale mailprovider (Skynet bijvoorbeeld), dan moet u in uw instellingen gebruikmaken van het zogenaamde “IMAP”-protocol. Dat geeft u ongeveer dezelfde technische voordelen als het gebruik van een externe provider. De Proximus-helpdesk kan u hierbij helpen.

Nog een voordeel van deze werkwijze: als u uw telefoon verliest of u schakelt over van iPhone naar Android of omgekeerd, heeft u in een handomdraai al uw mails, contacten en agendagegevens weer op uw nieuwe apparaat staan.

Meer nieuws over:

  • smartphone
  • file manager

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar