Altijd dichtbij, zelfs in het buitenland

Gepubliceerd op 01/12/2019 in Service

Altijd dichtbij, zelfs in het buitenland

Bye bye, roaming binnen de EU! Surf, bel en sms overal in de EU, net zoals thuis. En je hoeft niets extra's te betalen!

Roaming en internationale tarieven, wat betekent het precies?

Wanneer is roaming gratis?

Roaming is gratis buiten België voor communicatie binnen de EU1. Dus…

  • ben je in Italië en bel je een Duits nummer?
  • wil je graag data gebruiken in het zonnige Spanje?
  • ben je in Oostenrijk en stuur je een sms naar een collega in België?

Deze communicaties worden gewoon afgetrokken van je nationaal forfait2.

Wanneer is roaming betalend?

Roaming is betalend overal buiten de EU. Vergeet niet dat dit voor sommige Europese landen, zoals Zwitserland, Andorra en Monaco, ook geldt. Onthoud dit wanneer je bijvoorbeeld door Zwitserland reist op weg naar Italië… .

Wat is een internationale communicatie?

We spreken van internationale communicatie wanneer je vanuit België belt of sms’t naar het buitenland, zowel binnen de EU als daarbuiten. Dan gelden de internationale tarieven.

Het ABC van roaming (.pdf)
  1. Gratis roaming in de EU: Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Denemarken, Spanje, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe (Franse Antillen), Frans-Guyana; Hongarije, Åland-eilanden (Finland), Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique (Franse Antillen), Nederland, Polen, Portugal, Tsjechische Republiek, Réunion, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk, Saint-Barthélemy (Franse Antillen), Sint-Maarten (Franse Antillen), Slovakije, Slovenië en Zweden + IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. Behalve premium en speciale nummers (voting, 0800, 0900, enz.)
  2. Is uw forfait op? Dan worden ze gefactureerd aan uw tarief buiten bundel.

Hoe ziet je tariefplan er precies uit?

Weet je niet meer wat er in je tariefplan is inbegrepen? Geen probleem! Gebruik onze eenvoudige tool en wij geven je een glasheldere uitleg over de hoeveelheid mobiele data, belminuten en sms’jes die in je bundel zitten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Bekijk je tariefplan in detail

Wist je dat?

Met een Bizz Mobile-abonnement surf je in de EU onbeperkt op je favoriete app zoals Facebook, Twitter, Instragram, WhatsApp… , net zoals in België.

Surf je wat meer?

Ben je bang dat je niet genoeg data op zak hebt tijdens je zakenreis? Geen zorgen, ook aan jou hebben we gedacht!

Reizen binnen de EU

Zelfs wanneer je veel data gebruikt, hoef je geen fortuin te betalen. Neem gewoon voldoende gigabytes mee, bijvoorbeeld met Bizz Mobile M of L. Blijkt dit toch nog te weinig? Er is altijd nog de mogelijkheid om extra data bij te kopen voor dezelfde prijs als in België. Zo vind je via MyProximus bijvoorbeeld 500MB extra data voor slechts € 4,13 excl. btw.  

Reizen buiten de EU

Ga je een beetje verder weg? Ook dan hebben we naast onze standaardtarieven de beste deals per land voor je klaarstaan. Met de verschillende travel passports kan je kiezen voor een optie om goedkoper te bellen, sms'en en surfen in het buitenland voor een paar dagen, een week, een maand of een langere tijd.

myProximus

Nog een paar handige tips, voor je vertrekt…

Hou je kosten in de gaten, ook als je in het buitenland bent. Gebruik MyProximus op de website of via de MyProximus-app en krijg onmiddellijk een overzicht van je verbruik via wifi!

Wil je in het buitenland een Belgisch nummer bellen? Druk eerst +32 en laat de eerste nul van het zonenummer weg. Zo simpel is het!

Je voicemail in het buitenland beluisteren? Bel naar +32 475 15 1230. Dit wordt aangerekend aan hetzelfde tarief als een oproep naar België. Denk eraan: niet-beluisterde berichten worden maar twee weken bewaard.

Heb je een vraag voor ons terwijl je in het buitenland bent? Geen probleem, bel ons op +32 475 15 6000. Wij helpen je graag verder. En het is gratis, ook buiten België.

Nog vragen?

Neem een kijkje op onze FAQ pagina

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar