×
×

Help, mijn iPhone laadt niet meer op! 6 tips

door JohanLaat je inspireren08/05/2018

Help, mijn iPhone laadt niet meer op! 6 tips
Net voor het slapengaan steekt u nog snel uw iPhone in het stopcontact, zodat u morgen weer met een volle batterij aan de slag kan. Maar in plaats van het vertrouwde ‘Pling’-geluidje hoort u helemaal niks en de telefoon blijkt ook niet op te laden. Geen paniek, met deze tips staat uw telefoon snel weer onder stroom.

 1. Controleer uw batterijlader
  Het ligt gigantisch voor de hand, maar toch: ook batterijladers kunnen stuk gaan. Niet alleen batterijladers, trouwens: ook de laadkabel zelf heeft niet het eeuwige leven. Steek daarom uw telefoon ook even in een andere lader of combineer uw lader eens met een andere kabel. Zeker goedkope namaakkabels (die niet door Apple werden gecertificeerd) kunnen soms heel snel stuk gaan. Ga dus voor gecertificeerde batterijladers en oplaadkabels.
 2. Controleer de Lightning-poort
  Wanneer er zich stof en vuil opstapelt in de Lightning-poort, zal uw laadkabel na een tijdje geen goed contact meer maken met de telefoon. De veiligste manier om de poort weer schoon te maken, is met een spuitbus met samengeperste lucht. Let op dat u geen laadpinnetje afbreekt als u een tandenstoker zou gebruiken!
 3. Start uw iPhone weer op
  Het is vrij zeldzaam, maar soms weigert uw telefoon op te laden door een softwarefout. Probeer daarom de oudste, maar waarschijnlijk meest efficiënte, truc uit technologieland: start uw apparaat nog eens op. Reageert uw telefoon helemaal niet meer, dan kan u hem geforceerd starten (een zogenaamde harde reset), door de aan/uitknop en home-knop enkele seconden gelijktijdig in te drukken.
  Vanaf de iPhone 7 moet u de aan/uit-knop gelijktijdig indrukken met de knop om het volume te verlagen. Bij de iPhone 8 en iPhone X zit het nog anders in mekaar: daar moet u kort op de volume omhoog-knop drukken, daarna kort op volume omlaag-knop en dan lang op de startknop aan de andere kant.
 4. Herkalibreer de batterij
  Heeft u ook al eens meegemaakt dat uw iPhone aangeeft dat de accu nog voor 40 procent vol, maar dat hij twintig seconden later uitvalt? Dan moet uw batterij opnieuw kalibreren. Dat doet u door stap 1 en stap 3 te combineren: sluit uw telefoon aan op een lader en voer een harde reset uit. Laad de telefoon daarna volledig op.
 5. Kijk! zonder kabels
  Vermoedt u dat uw Lightning-poort volledig de geest heeft gegeven of heeft u maar één (kapotte) lader meer in huis? Met een iPhone 8 of iPhone X is er nog een redmiddeltje: draadloos opladen via inductie. Daarvoor heeft u dan natuurlijk wel een speciale draadloze oplader nodig. Zolang deze voldoet aan de Qi-standaard (check de verpakking!) kan deze uw iPhone opladen.
 6. Een nieuwe batterij
  Heeft u al onze tips geprobeerd en niks brengt soelaas? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe batterij. Gelukkig hoeft dat geen arm en been meer te kosten. Bij alle officiële Service Centers van Apple kan u uw batterij laten vervangen voor welgeteld 29 euro.

Toch nood aan een volledig nieuwe telefoon? Check ons aanbod

Meer nieuws over:

 • toestellen
 • tips & tricks
 • smartphone
 • iPhone
 • charger

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar