×
×

Help, mijn iPhone laadt niet meer op! 6 tips

Gepubliceerd op 08/05/2018 in Tech, tips & tricks

Help, mijn iPhone laadt niet meer op! 6 tips

Net voor het slapengaan steek je nog snel je iPhone in het stopcontact, zodat je morgen weer met een volle batterij aan de slag kan. Maar in plaats van het vertrouwde ‘Pling’-geluidje hoor je helemaal niks en de telefoon blijkt ook niet op te laden. Geen paniek, met deze tips staat je telefoon snel weer onder stroom.

 1. Controleer je batterijlader
  Het ligt gigantisch voor de hand, maar toch: ook batterijladers kunnen stuk gaan. Niet alleen batterijladers, trouwens: ook de laadkabel zelf heeft niet het eeuwige leven. Steek daarom je telefoon ook even in een andere lader of combineer je lader eens met een andere kabel. Zeker goedkope namaakkabels (die niet door Apple werden gecertificeerd) kunnen soms heel snel stuk gaan. Ga dus voor gecertificeerde batterijladers en oplaadkabels.
 2. Controleer de Lightning-poort
  Wanneer er zich stof en vuil opstapelt in de Lightning-poort, zal je laadkabel na een tijdje geen goed contact meer maken met de telefoon. De veiligste manier om de poort weer schoon te maken, is met een spuitbus met samengeperste lucht. Let op dat je geen laadpinnetje afbreekt als je een tandenstoker zou gebruiken!
 3. Start je iPhone weer op
  Het is vrij zeldzaam, maar soms weigert je telefoon op te laden door een softwarefout. Probeer daarom de oudste, maar waarschijnlijk meest efficiënte, truc uit technologieland: start je apparaat nog eens op. Reageert je telefoon helemaal niet meer, dan kan je hem geforceerd starten (een zogenaamde harde reset), door de aan/uitknop en home-knop enkele seconden gelijktijdig in te drukken.
  Vanaf de iPhone 7 moet je de aan/uit-knop gelijktijdig indrukken met de knop om het volume te verlagen. Bij de iPhone8 en iPhone X zit het nog anders in mekaar: daar moet je kort op de volume omhoog-knop drukken, daarna kort op volume omlaag-knop en dan lang op de startknop aan de andere kant.
 4. Herkalibreer de batterij
  Heeft je ook al eens meegemaakt dat je iPhone aangeeft dat de accu nog voor 40 procent vol, maar dat hij twintig seconden later uitvalt? Dan moet je batterij opnieuw kalibreren. Dat doet je door stap 1 en stap 3 te combineren: sluit je telefoon aan op een lader en voer een harde reset uit. Laad de telefoon daarna volledig op.
 5. Kijk! zonder kabels
  Vermoedt je dat je Lightning-poort volledig de geest heeft gegeven of heef je maar één (kapotte) lader meer in huis? Met een iPhone 8 of iPhone X is er nog een redmiddeltje: draadloos opladen via inductie. Daarvoor heeft je dan natuurlijk wel een speciale draadloze oplader nodig. Zolang deze voldoet aan de Qi-standaard (check de verpakking!) kan deze je iPhone opladen.
 6. Een nieuwe batterij
  Heeft je al onze tips geprobeerd en niks brengt soelaas? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe batterij. Gelukkig hoeft dat geen arm en been meer te kosten. Bij alle officiële Service Centers van Apple kan je je batterij laten vervangen voor welgeteld 29 euro.

Toch nood aan een volledig nieuwe telefoon? Check ons aanbod

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar