×
×

iPad Pro, een veelbelovende tool voor zelfstandigen

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren25/11/2015

iPad Pro, een veelbelovende tool voor zelfstandigen
Heel wat zelfstandigen hebben een tablet en nemen die overal mee. Omdat er soms toch nog wat beperkingen zijn – geen fysiek toetsenbord en een te klein scherm – zeulen ze vaak ook nog een laptop mee. Met de iPad Pro van Apple is dat weldra voltooid verleden tijd. Deze grote tablet tackelt immers alle beperkingen van een gewone tablet en is daardoor een veelbelovende tool voor ondernemers.

De iPad Pro is uitgerust met een haarscherp 12,9-inch Retina-scherm. Dat formaat is vergelijkbaar met een gemiddeld laptopscherm. Logisch, de nadruk van het lichtgewicht (713 gram!) ligt immers op productiviteit. E-mailen, documenten schrijven en bewerken, surfen, foto’s met referenties aan uw klanten tonen… het kan met dit stijlvolle toestel allemaal even vlot. De batterij? Die houdt het – zelfs bij intensief gebruik – probleemloos een dag uit.

Digitaal potlood en toetsenbord

In tegenstelling tot de Apple Watch en iPhone 6s heeft de iPad Pro helaas geen 3D Touch-scherm. Het scherm herkent het verschil tussen een zachte en harde tik dus niet. De optionele Apple Pencil is echter wel drukgevoelig. Deze geavanceerde stylus laat u heel nauwkeurig fotobewerkingen uitvoeren of handgeschreven notities maken. Daarnaast heeft Apple ook een apart toetsenbord gecreëerd dat u met behulp van magneetjes pijlsnel aan uw iPad Pro klikt. Het zogenoemde Smart Keyboard is heel dun en zit in een beschermende cover.

Speciale apps

De iPad Pro draait op iOS 9, het meest recente besturingssysteem voor iOS-apparaten. Om het ondernemers gemakkelijk te maken, levert Apple de iPad Pro standaard met een reeks handige apps. Daarnaast kunt u in de App Store een nieuwe generatie geavanceerde apps voor iPad Pro vinden. De kantoorsuite Microsoft Office 365 is bijvoorbeeld volledig geoptimaliseerd voor iPad Pro en levert u de programma’s zoals u ze gewend bent op uw computer. Hetzelfde geldt voor andere populaire software zoals Autodesk AutoCAD of Adobe Photoshop.

Critici zijn streng en zien (nog) niet veel in de uit de kluiten gewassen tablet. Toch heeft het toestel volgens ons veel potentieel voor de zakelijke markt. De iPad Pro zou wel eens een doodsteek kunnen zijn voor de traditionele laptopmarkt.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar