×
×

Help, mijn internet gaat traag

door Proximus Bizz teamWist je dat…02/11/2015

Help, mijn internet gaat traag
Snelle en stabiele internettoegang, dat heeft u nodig voor uw onderneming. Maar wat als het toch misgaat? Met deze stappen kunt u zelf aan de slag om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Stap 1: Herstart de router

Het is belangrijk om uit te zoeken waar de problemen zich situeren. Als een ware Sherlock Holmes kunt u hier toestellen gaan nakijken en elimineren. Heeft u meerdere computers en surfen die allemaal wat traag? Kijk dan eerst de router of modem na. Herstart het toestel door hem uit en weer aan te zetten.

Stap 2: Optimaliseer uw WiFi-connectie

Werkt uw internetverbinding goed op een vaste lijn, maar niet wanneer u draadloos surft? De kwaliteit van uw WiFi- connectie wordt vaak beïnvloed door de omgeving. Om het beste bereik te hebben, kunt u het volgende doen:

  • Zet uw modem op een hoge plek, liefst in een open ruimte, zodat de radiogolven meer bereik hebben.
  • Zet de router in de buurt van de toestellen die WiFi gebruiken. Voor kamers of werkplaatsen die ver verwijderd liggen van uw modem, gebruikt u het best WiFi-versterkers of bijvoorbeeld Powerline-adapters die via het stroomnet werken.

Stap 3: Zet grote internetverbruikers uit

Het ene programma vraagt al meer bandbreedte dan het andere. Grote verbruikers zijn bijvoorbeeld downloadprogramma’s of streamingsites voor video en muziek. Om bandbreedte te sparen en sneller te surfen, kunt u bijvoorbeeld diensten als Spotify en YouTube bannen tijdens de werkuren.

Stap 4: Pak uw browser aan

Is uw verbinding traag en kunt u daar niet meteen iets aan doen, bijvoorbeeld omdat u op het netwerk van een hotel zit, dan kunt u met deze tips toch nog uw werk doen:

  • Zorg dat uw browser up-to-date is of probeer eens een nieuwe. Veel oudere surfprogramma’s zijn niet echt aangepast aan het snel veranderende internet. Bovendien zijn verschillende browsers, zoals Firefox of Chrome, vaak sneller dan de standaard Internet Explorer of Safari.
  • Gebruik mobiele sites. Deze zijn net gemaakt voor tragere verbindingen en sturen minder data door.
  • Probeer niet te multitasken. Om snel te werken op een trage verbinding, houdt u het best niet uw mails en vijf browsevensters open terwijl u iets opzoekt. Uw verbinding gaat sneller wanneer er maar een stroom tegelijk door de deur moet.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar