×
×

Wifi in uw winkel? Een goed idee!

door JohanWist je dat…14/02/2018

Wifi in uw winkel? Een goed idee!
Colruyt, MediaMarkt, Bel&Bo … grote ketens zijn overtuigd van wifi in de winkel. Een onderzoek van Deloitte toont aan dat klanten die een mobiele telefoon gebruiken terwijl ze in de winkel zijn 20% meer aankopen. Maar ook kleinhandelaars en winkeliers kunnen er hun voordeel mee doen.

Klantengegevens verzamelen

Het is mogelijk om via wifi wat meer te weten te komen over uw klanten. Dat doet u door niet zomaar uw wifi-wachtwoord te afficheren. Wel door uw klanten te laten inloggen. Technisch gebeurt dat zo: er verschijnt een pop-up op hun scherm wanneer ze de winkel binnenkomen. Daarin geven uw klanten bijvoorbeeld hun geslacht, emailadres en telefoonnummer in voordat ze toegang krijgen tot uw netwerk. Die gegevens kunnen van pas komen bij toekomstige marketing-acties. Denk aan het versturen van nieuwsbrieven.

Link met uw webshop

Wist u dat mensen die een product op hun smartphone opzoeken meer geneigd zijn om het effectief te kopen? Met wifi versterkt u het aankoopproces. Hebt u een webshop? Zorg dan dat klanten deze makkelijk op hun toestel kunnen checken. Daar zien ze de maten en kleuren die u in stock hebt. Denk ook aan beeldschermen met touch screen om uw e-winkel in de kijker te zetten. Niet iedereen heeft een smartphone of geeft zijn gegevens prijs om in uw winkel te surfen.

Beloon trouwe klanten

Moderne wifi-systemen herkennen klanten die eerder al bij u langs zijn geweest. Op die manier kan u trouwe klanten belonen. Mail hen bij het tiende bezoek een kortingsbon die ze meteen kunnen gebruiken. Heel wat klanten zullen die geste appreciëren.

Winkelervaring delen op sociale media

We leven in een tijd van sociale media en geconnecteerde consumenten. Wifi in uw winkel geeft uw klanten de kans om meteen hun winkelervaring, foto’s en reviews te delen. Bijvoorbeeld via Instagram, Twitter of Facebook.

Digitaal betalen

Dankzij wifi krijgen uw klanten gemakkelijk toegang tot nieuwe digitale betalingsmogelijkheden. Bancontact-app of Payconiq bijvoorbeeld. Klanten hoeven daarbij dan geen gebruik te maken van hun mobiel data-abonnement.

Safety first

Wat u zeker niet uit het oog mag verliezen wanneer u wifi installeert in uw onderneming: de cyberveiligheid. Hou het wifi-netwerk dat uw klanten gebruiken volledig gescheiden van uw eigen intern netwerk. En wees er zeker van dat alles accuraat beschermd wordt via goed gekozen wachtwoorden.

Meer nieuws over:

  • wifi
  • Retail
  • in-store
  • Deloitte
  • elektronisch betalen

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar


Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar