×
×

Thuis op kantoor? Zo vindt u de balans!

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren05/10/2015

Thuis op kantoor? Zo vindt u de balans!
Runt u uw eigen zaak vanuit uw huis? Dan hebt u vast al ontdekt wat daar de voordelen van zijn: geen fileleed, een betere productiviteit en een optimale balans tussen uw professionele en uw privéleven. Of loopt dat laatste toch wat moeilijk? Met deze tips-and-tricks bewaakt u voortaan de grens tussen werk en vrije tijd.
Een strak plan

Ook wie thuis werkt, hanteert best een strak werkschema. Benut de voordelen van uw leven als zelfstandige: plan verplaatsingen bv. in op filevrije momenten, en reserveer zware gesprekken of moeilijke opdrachten voor momenten waarop u het productiefst bent. U kunt hiervoor gebruik maken van een veelheid aan gratis tools. Laat werk en privé echter liever niet door elkaar heen lopen. Boodschappen of een doktersbezoek doet u dan ook beter niet tussen het werk door. Wilt u toch gebruik maken van uw beschikbaarheid overdag voor een afspraak bij die drukbezette arts? Voorzie dan wat extra werktijd in uw planning.

Een werkplek met stijl

Creëer een prettige en inspirerende werkplek voor uzelf. Doe dat bij voorkeur in een ruimte die u exclusief voorbehoudt voor het werk én die u kunt afsluiten met een deur. Zo trekt u na het werk letterlijk de deur dicht. Investeer in de juiste uitrusting, goede verlichting en een ergonomische bureaustoel. Zorg er ook voor dat u alle kantoorspullen bij de hand hebt, zodat u tijdens het werken niet op  zoek moet naar de perforator, markeerstiften of plakband. Dat leidt u immers weer af van het werk.

Bereikbaar thuis en onderweg

Moet u vaak op verplaatsing voor uw zaak? Dan kan het nuttig zijn om in een goede laptop te investeren. Via uw smartphone kunt u bovendien uw professionele en privébereikbaarheid optimaal op elkaar afstemmen. Ga voor een oplossing waarbij u uw professionele en uw privételefoonnummer combineert op één smartphone. Zo bent u onderweg altijd bereikbaar voor uw klanten of patiënten. Bent u vrij en ontvangt u liever geen professionele telefoons? Dan schakelt u in een handomdraai uw professionele nummer uit.

Maak goede afspraken

Spreek met uw huisgenoten, vrienden en familie af dat ze niet te pas en te onpas opbellen of binnenlopen. Uw werkdag is uw werkdag. Houd werk en privé zelf ook strikt gescheiden: belt of sms’t u vrienden tijdens het werk, dan wekt u immers de indruk dat u net zo goed gestoord mag worden tijdens uw werktijd. Zijn de kinderen soms thuis wanneer u werkt? Plan dan wat ruimte in om er even helemaal voor hen te zijn. Tijdens alle andere momenten bent u volop zelfstandige.

Tot slot

Thuiswerken als zelfstandige vraagt heel wat discipline, toewijding en zelforganisatie. Waak er echter over dat u ook ruimte laat voor pauzes tussendoor en laat u niet verleiden tot dagelijks overwerken. Plan voldoende vrije tijd in op momenten waarop het u past. Ook rust komt uw productiviteit immers ten goede!

Nieuws filtering op :

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar