×
×

Laat u inspireren

Nieuws filtering op :

Ondernemen van thuis? Zo maakt u er een succes van

Laat u inspirerendoor Proximus Bizz team30/06/2015

Ondernemen van thuis? Zo maakt u er een succes van

Comments

Wilt u een webwinkel voor wol of sieraden starten, werkt u als cateraar voor kinderfeestjes of bent u een zelfstandige vertaler, er zijn heel wat ondernemingen die u vanuit uw eigen woonkamer kunt starten.

Als starter klein en dicht bij huis beginnen heeft heel wat voordelen: u drukt de investeringskosten, u spaart pendeltijd uit en kunt u zich zo ten volle op uw klanten concentreren. Uit gesprekken met ondernemers als u haalden we deze tips.

1. Discipline

Niets zo leuk als uw eigen baas zijn, maar uw belangrijkste opdracht als ondernemer, zeker wanneer u van thuis uit werkt, is zelfdiscipline kweken. Tooltjes als to-do-lijsten of agenda-apps helpen u hierbij.

2. Vergeet uw vrije tijd niet

Wanneer uw werk gewoon op de keukentafel ligt, kunt u misschien niet wachten om er in te vliegen. Weersta echter aan de verleiding om constant te werken en plan ook vrije tijd in. Zo blijft u niet alleen gelukkiger, u zult ook met frisse ideeën en nieuwe energie aan het werk kunnen gaan.

3. Spreek kantooruren af

Spreek met eventuele huisgenoten (en klanten) af wanneer u aan het werk bent en wanneer niet. Klanten kunnen bellen tijdens die kantooruren en gezinsleden wachten tot u ‘sluit’ om met huishoudklusjes op te draven.

4. Installeer een thuiskantoor

Creëer zelf een plekje waarin u uw zaak runt. Dat kan een kantoortje zijn, een garage of zelfs een hoek van de keuken, als de ruimte maar gescheiden is van uw gezinsleven.

5. Kom ook eens buiten

Thuiswerken heeft veel voordelen, maar ook een nadeel: eenzaamheid. U kunt lunches inplannen met vrienden, elke namiddag een halfuurtje door het park joggen of bijvoorbeeld uw werk eens per week in een koffiezaak met Wi-Fi afwerken.

6. Gebruik alle tools die u voorhanden heeft

Een zaak starten is al moeilijk genoeg. Gebruik dus de vele apps, adviesavonden en tools die u worden aangereikt. Om bestanden te delen met klanten en medewerkers kunt u bijvoorbeeld een online kantoorpakket als Microsoft Office 365 inzetten. Denk ook aan beheersoftware voor grotere projecten, modelleringssites voor uw design, of zelfs sociale media om uw communicatie te verbeteren.

img-Proximus Bizz team

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact