×
×

5 gratis grafische tools voor uw website & sociale media

door JohanLaat je inspireren26/04/2017

5 gratis grafische tools voor uw website & sociale media
Met logo’s, foto’s, video en icoontjes geeft u uw website of sociale media accounts de juiste uitstraling. Grafische bureaus en professionele designers werken helaas niet voor niets…

Maar om uw online bezoekers langer te doen blijven hangen heeft u geen visuele hoogstandjes nodig. Daarom deze vijf gratis apps waarmee u het met wat creativiteit gewoon zelf kan doen. 

Canva: design voor absolute beginners

Canva is een erg populaire tool: u krijgt online toegang tot een enorme bibliotheek met foto’s, lettertypes en foto filters. Het is ook mogelijk om zelf foto’s toe te voegen. De site biedt honderden templates waarop u uw ontwerp kan baseren en die u volledig kan aanpassen en naar uw hand zetten. 

Via een simpele ‘drag & drop’ maakt u in een oogwenk grafische werkjes die u daarna heel eenvoudig kan downloaden in een aangepast formaat voor uw website, Instagram, Facebook-pagina of Twitter. Ook posters, flyers, e-mail banners, visitekaartjes en uitnodigingen ontwerpt u met Canva. Zo blijft alles mooi in dezelfde stijl. 

Kanvas: eenvoudig foto’s en video’s bewerken

Foto’s, video’s, GIF’s en selfies doen het erg goed op sociale media. Om ze zelf te bewerken en op te luisteren is er Kanvas. U installeert de app op uw smartphone, maakt een gratis account en u kan aan de slag. 

In het hoofdmenu selecteert u dan wat u precies wil doen met uw beeldmateriaal: leuke quotes in een mooi lettertype op een foto plakken, filmpjes schieten en bewerken, slide shows samenstellen of een ‘gif burst’ fabriceren. Kanvas zet dan automatisch enkele beelden in een korte ‘loop’ achter elkaar om de illusie van beweging te creëren. 

Deze ‘GIF’ deelt u dan heel eenvoudig op sociale media. Kortom, u maakt met Kanvas uw online pagina’s een stuk levendiger.

Recite: quotes op sociale media 

Tegenwoordig is het in om uit te pakken met goed gekozen quotes op sociale media. Ze worden snel en veel gedeeld en zijn dus een goede manier om de aandacht te trekken naar uw onderneming. 

Leest u ergens een prachtige quote die perfect past bij uw bedrijf of uw visie, of die u gewoon graag wil delen? Maak er dan iets persoonlijks en creatiefs van in Recite. U kiest een origineel lettertype en een bijpassende lay-out of foto. In een paar seconden heeft u zo uw nieuw slagzinnetje, lijfspreuk of bedrijfsmotto online.

Snappa: icoontjes en infographics maken

Snappa houdt zich niet bezig met foto’s en video’s, maar focust op grafische elementen. Snappa is perfect om icoontjes, eenvoudige logo’s of infographics te ontwerpen, ook al bent u een grafische leek. 

Bovendien gaat dat heel snel dankzij de templates die speciaal ontworpen zijn voor posts op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Instagram én Pinterest. Uw creaties hebben dan meteen de meest geschikte afmetingen voor elk kanaal. Daarna gaat u aan de slag met achtergronden, effecten, tekst, kleuren en vormen. U kan ook zelf beelden uploaden en in Snappa bewerken. 

Photo Grid: fotocollages via smartphone-album

Met Photo Grid voor iPhone of Android maakt snel en eenvoudig collages met de foto’s op uw smartphone. U kan tot 15 foto’s selecteren. De app schikt ze dan automatisch. U kan natuurlijk de plaats van elke foto ook zelf nog veranderen. 

Daarna is het aan u om de lay-out aan te passen, de grootte, de randen en de achtergrond van de foto’s. Ook tekst en ‘stickers’ toevoegen is mogelijk. Klaar? Dan publiceert u de fotocollage op uw website of sociale media pagina’s.

Meer nieuws over:

  • grafisch
  • Gratis tools

Nieuws filtering op :

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar