×
×

Surfen zonder zorgen

door Proximus Bizz teamWist je dat…13/06/2016

Surfen zonder zorgen
Met uw tablet of smartphone op het internet surfen, verbruikt data. Dat spreekt voor zich. Maar hoeveel data is dat? Het hangt ervan af wat u met uw smartphone of tablet doet en waar u het doet; enkel thuis of ook onderweg?

Vijf profielen

Om het een en ander concreet te maken, verplaatsen we ons in de huid van vijf zelfstandige ondernemers. Elk met een eigen beroep en profiel. We vragen ons af wat voor hen een typisch dataverbruik zou kunnen zijn. 

De slager 

De eerste zelfstandige is een slager. Hij staat de hele dag in de winkel of atelier en gebruikt zijn smartphone via de eigen wifi-verbinding. Veel meer dan wat surfen en af en toe mailen doet hij niet. Met een minimumpakket van 250 megabyte data zal hij voldoende hebben om de maand door te komen. Om een idee te geven: één e-mail met enkel tekst verbruikt ruwweg niet meer dan tien kilobyte aan data. Zo mag u er dus 25.000 verzenden vooraleer uw datapakket is opgesoupeerd. 

De verkoper 

De tweede zelfstandige is een verkoper die op commissie werkt. In opdracht van grote bedrijven bezoekt hij klanten over heel België. Onderweg stuurt en ontvangt hij heel veel mails en raadpleegt regelmatig zijn mobiele agenda. Hij verzendt ook vaak foto’s van zijn producten naar zijn klanten. Zeker dat laatste rechtvaardigt een wat zwaarder abonnement. Eén foto in hoge resolutie slokt al snel drie à vier megabyte op. Een abonnement met twee gigabyte data is dan geen luxe.

De fotograaf

De derde zelfstandige is een fotograaf. Hij gaat vaak op locatie en stuurt foto’s meteen door naar zijn redactie. De foto’s zijn al snel tientallen megabytes groot. Hij gebruikt de smartphone als gps en hij blijft ook volop mailen en surfen. Voor hem kunnen we zeker een abonnement van vijf gigabyte data per maand aanraden. 

De marketing consultant

De vierde zelfstandige is een marketing consultant. Hij is steeds onderweg naar klanten en werkt vaak mobiel. Hij stuurt veel en zware presentaties door en doet regelmatig videoconferenties op zijn tablet. Die gesprekken verbruiken 500 à 700 megabyte per uur. Hier is geen discussie: deze road warrior zal een abonnement van tien gigabyte data per maand goed kunnen gebruiken. 

De zelfstandige met een buitenlandse vestiging

De vijfde zelfstandige ten slotte, is eigenaar van een parketfabriek in Letland. Hij is niet alleen in België veel op de baan, maar vertoeft ook in zijn buitenlandse vestiging. Zijn tablet en gsm zijn zijn steun en toeverlaat om met het moederhuis contact te houden. Dit is een speciaal geval: surfen in het buitenland wordt immers apart geteld van het internetverkeer dat u in België verbruikt. Gelukkig heeft Proximus een abonnement waarin niet alleen tien gigabyte aan binnenlands verkeer is inbegrepen, maar ook één gigabyte aan data die u mag opgebruiken in het buitenland

Doe de FON

Tot slot: zodra u aan de limiet van uw datapakket komt, zal Proximus u daar via SMS van op de hoogte brengen. Zo komt u nooit voor onverwachte verrassingen te staan. U kan uw dataverbruik ook controleren met de gratis MyProximus-app. 
Ook goed om te weten: als Proximus-abonnee heeft u gratis toegang tot miljoenen FON-wifi-hotspots over de hele wereld. Zo kunt u via wifi surfen zonder data uit uw abonnement te verbruiken.

Het beste Proximus-abonnement vinden voor uw zaak? Klik hier voor een overzicht, of gebruik onze online tool om te kijken welk abonnement het best bij u past. 

Wil u liever professionele hulp bij uw keuze? Dan kan u steeds gratis terecht bij onze Bizz Experts. Zoek uw dichtstbijzijnde Bizz Expert hier.

Meer nieuws over:

  • Mobile data
  • Netwerk
  • Internet

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar