×
×

5 apps voor fietsende ondernemers

door JohanLaat je inspireren20/07/2017

5 apps voor fietsende ondernemers
Wist u dat fietsende ondernemers de werkstress beter aankunnen? En dat fietsende werknemers gemiddeld 1 dag per jaar minder ziek zijn? Laat die auto even op stal en spoor uw mensen aan om met hun stalen ros naar het werk te komen. Deze fiets-apps helpen u alvast op weg.

Fietsknoop

Fietsen naar het werk is een stuk leuker als u langs een aangename en autoluwe route rijdt. Met Fietsknoop heeft u die snel gevonden. Deze app lijst alle fietsknooppunten in België en Nederland op. Op basis van uw locatie krijgt u de dichtstbijzijnde knooppunten voorgeschoteld en stippelt u een route uit. U bewaart routes en deelt ze met andere gebruikers of uw medewerkers. Heeft u al veel routes aangemaakt? Dan kan u ze labelen en in groepen verdelen.

Bike Citizens

Op zakenreis in een drukke stad waar u de weg niet kent, is de fiets een aangenaam alternatief om u snel te verplaatsen. Zeker met Bike Citizens. De app berekent de meest fietsvriendelijke route om op uw bestemming te geraken, bv. met zo weinig mogelijk tramsporen, kasseien of heuvels. Het is ook mogelijk om voor de kortste weg te kiezen. Rijdt u een verkeerde straat in, dan wordt de route herrekend, net zoals bij een ‘echte’ GPS. Bonus: al dit moois werkt zonder actieve dataverbinding.

Villo, Velo, Blue-bike

Op de trein verdoet u geen tijd in de file en werkt u gewoon door op uw laptop of tablet. Hebt u geen fiets bij voor de laatste rechte lijn naar uw werk of een klant? Geen nood, Villo (Brussel) – via de app AllBikesNow – en Velo (Antwerpen)wijzen u de dichtstbijzijnde plaats waar u een stadsfiets huurt of weer achterlaat. U ziet meteen hoeveel fietsen er beschikbaar zijn. Met Blue-bike doet u hetzelfde voor het fietsenverhuursysteem van de NMBS. Deze services werken met een abonnement.

Bike Repair

Uw ketting eraf? De remkabel gebroken? Uw zadel staat los? Vervelend, maar met Bike Repairook zo weer gefikst, zonder dat u bij de fietsenwinkel langs moet. Deze app bevat tientallen stappenplannen en honderden foto’s om de meest voorkomende fietsmankementjes zelf snel te herstellen. De app houdt ook alle onderhoudsklusjes bij die u aan uw fiets hebt uitgevoerd en herinnert u zelfs als het tijd is om deze of gene onderdelen een beurt te geven.

Buienradar

Fietsen is geweldig fijn, maar als het pijpenstelen regent is de lol er snel van af. Met Buienradar volgt u de regenzones op een interactieve kaart en ziet u onmiddellijk waar u maar beter uw paraplu meeneemt. De app voorspelt ook met hoge nauwkeurigheid waar het de komende uren zal plenzen en waar het lekker droog blijft. Onmisbaar voor elke amateurfietser.

Meer nieuws over:

  • Apps
  • wielrennen
  • Mobiliteit

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar