×
×

Hoe maakt u van uw smartphone een wifi-hotspot?

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren08/07/2016

Hoe maakt u van uw smartphone een wifi-hotspot?
Stel, u bent bij klanten en u wil hen een online presentatie tonen of u bent onderweg en u wil uw documenten raadplegen. Alleen, er hangt geen (gratis) wifi in de lucht voor uw tablet of laptop. Wist u dat u dan met uw Android-smartphone of iPhone een eigen wifi-netwerk kan maken? U gebruikt dan het mobiele netwerk en uw gsm-abonnement om te surfen met uw laptop of tablet. We leggen u uit hoe u dat klaarspeelt.

Stappenplan voor Android

1. Tik op je smartphone op ‘Instellingen > Meer > Tethering en mobiele hotspot‘. Het kan zijn dat de menuopties op uw toestel een iets andere naam hebben.

2. Door op ‘Draagbare Wi-Fi hotspot’ te tikken maakt u een Wi-Fi-hotspot aan. Kies een naam voor uw netwerk en stel en wachtwoord of wachtzin in. U wil natuurlijk niet dat de hele buurt via uw abonnement op het web zit te surfen.
 
3. Zorg voor een sterk wachtwoord of wachtzin door hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen te combineren.

4. Wanneer u de hotspot hebt geactiveerd, krijgt u in de notificatiebalk een icoontje te zien. Dit betekent dat de wifi hotspot actief is. Nu kan het internet van uw smartphone door andere toestellen gebruikt worden.

5. Activeer op uw laptop of tablet die u wil verbinden met de hotspot de wifi-functie. Zoek via de wifi-instellingen de naam van het netwerk dat u zojuist hebt aangemaakt. Verbind door het eerder gekozen wachtwoord of wachtzin in te vullen.

Stappenplan voor iPhone

1. Tik op uw iPhone op ‘Instellingen > Mobiel netwerk’

2. Tik op ‘Persoonlijke hotspot’ en schakel deze functie in en kies een wachtwoord of wachtzin. Nadat u ‘Persoonlijke hotspot’ hebt ingesteld, kan u steeds deze functie in- of uitschakelen en het wachtwoord wijzigen.

3. Zorg voor een sterk wachtwoord of wachtzin door hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen te combineren.

4. Om uw Macbook of iPad te verbinden met de hotspot van uw iPhone zijn er twee draadloze opties:
      a. Wifi: open het wifi-menu en zoek naar uw iPhone en maak verbinding door het gekozen wachtwoord in te geven.
      b. Bluetooth: tik op ‘Instellingen > Bluetooth’ om de koppeling tussen de apparaten te maken.

Als u een apparaat wil loskoppelen, schakelt u ‘Persoonlijke hotspot’ uit of schakelt u ‘Bluetooth’ uit.

Hint: Als u iOS 8 of hoger gebruikt, kan u met ‘Instant Hotspot’ de mobiele dataverbinding delen zonder eerst ‘Persoonlijke hotspot’ te moeten inschakelen.

Hou uw databundel in de gaten

Met uw laptop of tablet surfen via een mobiele hotspot verbruikt data van uw smartphone-abonnement. Denk er dan aan dat de meeste mobiele abonnementen een beperkte databundel hebben. Via de ‘Instellingen’ > ‘Datagebruik’ op Android of ‘Mobiele data’ op iPhone ziet u doorgaans precies hoeveel megabytes u hebt opgesoupeerd. Maar hou zeker een slag om de arm want de resultaten zijn zelden 100% correct. U kan best een datalimiet instellen op uw smartphone. Op die manier krijgt u een seintje als het einde van uw bundel in zicht komt.

En vergeet ook niet uw MyProximus-app te checken. Die geeft (onder andere) weer hoeveel tegoed u nog overheeft op uw abonnement.

Meer weten?

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar