×
×

7 manieren waarop Cloud uw leven makkelijker maakt

door Proximus Bizz teamWist je dat…27/10/2015

7 manieren waarop Cloud uw leven makkelijker maakt
Cloud-computing is een volwassen technologie die uw onderneming op verschillende vlakken kan bijstaan. Wat kan de cloud doen voor u? Een overzicht.

1. Onderweg dossiers raadplegen

U bent vaak op de baan en moet daar uw bestanden kunnen bekijken. Misschien moet u tijdens een presentatie bij een klant snel de laatste prijzen of leveringstijden opzoeken.

2. Samenwerken in hetzelfde document

Af en toe een dagje van thuis uit werken, correcties doorgeven vanuit het buitenland of snel nog uw bedenkingen leveren op die presentatie net voor u aanschuift bij de barbecue: om samen te werken, hoeft u niet meer altijd in dezelfde kamer te zitten. Dat scheelt niet alleen op vergaderingen, het betekent ook dat u minder tijd verspilt aan pendelen of wachten tot uw collega terug is van een zakenreis.

3. Efficiënter surfen

Als ondernemer bent u altijd met uw zaak bezig. Gaat u al surfend op zoek naar inspiratie of nieuwe netwerkmogelijkheden, dan kan een tool als Evernote of Microsoft OneNote daarbij helpen. Met deze handige notitieprogramma's kunt u websites en artikels digitaal uitknippen en voorzien van commentaar en zoektermen. U slaat ze netjes online op en kunt ze vanop een hele resem aan verschillende toestellen raadplegen. Uw digitale notitieboek betekent dat u nooit ver moet zoeken om dat briljante idee terug te vinden.

4. Uw agenda altijd up-to-date

Afspraken schuiven, klanten bellen af en anderen komen in de plaats. Om zo efficiënt mogelijk te werken, moet de echte road-warrior met zijn agenda kunnen schuiven. Daarbij is het belangrijk om altijd over de laatste gegevens te beschikken. Met Outlook in de cloud en mobiele data is uw agenda niet alleen bijgewerkt, u heeft meteen alle contacten bij de hand om klanten snel in te lichten dat u naar hen onderweg bent.

5. Uw back-ups staan veilig

U weet nooit wanneer het noodlot toeslaat. Van een crash op uw belangrijkste harde schijf tot een lange elektriciteitspanne, uw belangrijke gegevens moeten een back-up krijgen, liefst op een aparte locatie. De cloud krijgt dat makkelijk voor elkaar. Een dienst als OneDrive for Business slaat een kopie van uw gegevens op een beveiligde manier op in een datacenter. Dat betekent dat zelfs bij echte noodrampen uw data altijd veilig staan. En het goede nieuws is dat OneDrive for Business voortaan inbegrepen is in de Bizz Packs van Proximus, zonder bijkomende kosten.

6. Samen fotoalbums bouwen

Of het nu beelden zijn van meubeldesign, bouwwerven of creatieve cupcakes, veel ondernemingen houden een reeks foto's bij. Om te tonen aan klanten, maar ook als inspiratie of referentie voor de eigen medewerkers. Zet u zo'n album in de cloud, dan is het handig om weten dat u het niet alleen kunt delen met iedereen, u kunt medewerkers ook zelf foto's laten toevoegen. Rechtstreeks vanop de werf, als dat nodig is. Dat scheelt een pak kopieerwerk.

7. Houd uw IT schaalbaar

Het leven van ondernemers is er niet makkelijker op geworden. U wilt misschien gebruik maken van allerlei computerprogramma’s om uw klantgegevens bij te houden of u gaat een website op poten zetten om beter over uw bedrijf te communiceren. Bent u nog niet klaar om daar meteen een eigen server voor aan te kopen? Dan bent u met de cloud al een heel eind op weg. De opslagruimte die u heeft of huurt, kunt u makkelijk uitbreiden in functie van uw behoeften en budget.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar