×
×

Onze Bizz Experts vertellen u alles over de Cloud

door Proximus Bizz teamWist je dat…04/11/2015

Onze Bizz Experts vertellen u alles over de Cloud
Het hoe en waarom van online opslag zijn voor veel Proximusklanten nog vaak nobele onbekenden. Wij zaten samen met Sharon en Guido, Bizz Experts bij het Proximus Center in Antwerpen, om de belangrijkste vragen op te lossen.

Wat is de cloud?

“De cloud kan voor sommige mensen nog steeds iets abstracts zijn”, benadrukt Guido. “Een externe harde schijf kunt u vastnemen. De cloud is ‘lucht’.” Het verschil tussen de twee is echter niet zo groot. “De cloud geeft een beveiligde plek op een externe server, waar u schijfruimte krijgt”, legt hij verder uit. “Daar kunt u al uw vertrouwelijke gegevens veilig opslaan en u heeft er te allen tijde toegang toe.”  

Waar is dat goed voor?

Cloudopslag is handig om online samen te werken of om bijvoorbeeld back-ups veilig weg te zetten. “Het is vooral interessant voor mensen die op de baan zijn”, voegt Sharon eraan toe. “U kunt er onderweg afspraken mee beheren of belangrijke documenten raadplegen.”

Is het veilig?

“Sommige mensen vertrouwen de cloud nog niet”, vertelt Sharon. “Ik heb een klant die liever een externe harde schijf gebruikt, omdat ze de gegevens van haar klanten wilt veiligstellen. Een cloudserver is wel degelijk veilig. En als die harde schijf stuk gaat, is ze alles kwijt, maar het is niet altijd simpel om dat uit te leggen.” Zelfs als u aan beroepsgeheim gebonden bent, bijvoorbeeld als u arts bent, kunt u uw gegevens nog altijd in de cloud zetten.                                                       

Wist u dat...

  • In 2015 verbindt het internet 2,5 miljard mensen en meer dan 15 miljard toestellen. (Bron IDC en Intel)
  • Voor elke 600 smartphones of 120 tablets wordt er een nieuwe server toegevoegd aan de cloud. (Bron Intel)
  • Kmo's die kiezen voor een mobiliteitsbeleid om hun werking te verbeteren, hebben gemiddeld zo’n 40 procent meer inkomsten. (Bron Microsoft)
  • Voor veertig procent van de ondervraagden in een enquête van Citrix, is thuiswerken in pyjama het grootste voordeel van cloud-computing.
  • Webmail is een van de vroegste vormen van cloud-computing. U gebruikt het dus zelf al jaren.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar