×
×

Businessprojectoren voor uw presentaties uitgelicht

door JohanWist je dat…19/04/2018

Businessprojectoren voor uw presentaties uitgelicht
Een impactvolle presentatie geven bij een (potentiële) klant? Daarvoor heeft u een goede projector nodig. Wij selecteerden enkele goede modellen uit verschillende categorieën die elke ‘road warrior’ op zijn short list moet zetten.

On-the-go met mini-projectors

Bent u vaak onderweg om presentaties te geven? Dan heeft het geen zin om een projector van ettelijke kilo’s rond te zeulen. Dat hoeft gelukkig ook niet. Deze kleine projectoren leveren voldoende helderheid — uitgedrukt in lumen — en beeldkwaliteit om uw publiek een overtuigende presentatie te geven.

De Epson EB-980W beamt een respectabele 3800 lumen en levert een scherpe resolutie van 1280 x 800 in een pakketje van drie kilo. Voor een kleine € 900 verandert hij van eigenaar.

Het kan nog kleiner kan met de zogenaamde pico-projectors, apparaatjes die niet veel groter zijn dan een gsm. De Optoma ML750e bijvoorbeeld weegt nauwelijks 400 gram en past in de palm van een hand. Ook de Philips Pico PPX4010 en de Asus Zenbeam E1 behoren tot deze categorie.

Pico-projectoren hebben meestal een ingebouwd slot voor geheugenkaartjes zodat u ze niet meer met een pc hoeft te verbinden. Voor echt zeer grote projecties zijn deze toestellen minder geschikt. Daarvoor is hun lichtopbrengst te klein. Maar voor een presentatie in beperkte groep, bewijzen ze hun nut. Reken hier op een € 250 à € 350.

Short throw voor in kleine zaaltjes

Wie al eens een projector gebruikte, kent het probleem wel: om een groot beeld te verkrijgen, moet u het apparaat redelijk ver van het doek zetten. Short throw en zelfs ultra short throw projector passen daar een mouw aan. Extra bonus: u voorkomt dat mensen (per ongeluk?) door het beeld lopen.

De Optoma GT5000+ bijvoorbeeld kan een beeld van 100 inch projecteren op nauwelijks 30 centimeter van het scherm en heeft een lichtopbrengst van 3200 lumen. Deze kost ongeveer € 1.300. Een alternatief is de Viewsonic PJD5553LWS. Zijn resolutie ligt wat lager, maar dat geldt ook voor de prijs: € 750.

Draadloze connectiviteit

Als u van de voordelen van een kleine, lichtgewicht projector wil genieten, is het handig als u geen hopen kabels en adapters meer moet meezeulen. Hoe u een telefoon aan een projector kan verbinden leggen we hier uit. Deze projectoren maken een draadloze verbinding een fluitje van een cent.

De Epson EX7240 Pro Wireless heeft ingebouwde wifi. Dat maakt het eenvoudig om uw laptop en smartphone te connecteren zonder een draad in te pluggen. Dat doet u door simpelweg de geprojecteerde QR-code te scannen.

U kan ook de app Miracast installeren om uw smartphone of tablet te verbinden. De projector spiegelt — Miracast verwijst naar ‘mirror’ — het scherm van uw toestel. Op voorwaarde dat hij deze technologie ook aan boord heeft, zoals bijvoorbeeld de iets duurdere Epson EB-1781W. Liever een andere projector met Miracast? Zoek in de specificaties naar ‘Wi-Fi CERTIFIED Miracast’.

Meer nieuws over:

 • Businessprojectors
 • mini-projectors
 • Wireless
 • Presentation
 • Epson
 • Optoma
 • Phillips
 • Asus
 • Viewsonic
 • Miracast

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar