×
×

Zo geeft u uw oude smartphone een verjongingskuur

door JohanWist je dat…28/07/2017

Zo geeft u uw oude smartphone een verjongingskuur
Hebt u een al wat oudere telefoon of tablet die stilaan vermoeidheidsverschijnselen begint te vertonen? Gooi hem misschien toch nog niet weg, want met deze tips geeft u hem een fikse vitaminekuur, zodat hij er weer een hele tijd tegenaan kan.

Update uw besturingssysteem

De eerste tip zal misschien niet zo zeer de snelheid van uw oude gsm opkrikken, maar zorgt er wel voor dat u hem in alle veiligheid kan blijven gebruiken: update naar de laatste versie van zijn besturingssysteem.

Zo geeft u cybercriminelen minder kans om in te breken in uw telefoon langs achterpoortjes en omwegen. De fabrikanten timmeren die immers regelmatig dicht in laatste versies van hun software. Bovendien brengen die updates vaak ook een betere of snellere wifi-verbinding of snellere vingerafdruksensor met zich mee.

Maak geheugenruimte vrij

Een oudere telefoon die al een tijdje meegaat, torst vaak een overvol geheugen mee. Dat geeft problemen als u nieuwe foto’s of filmpjes wil bewaren en het maakt de telefoon ook sloom. Een oplossing is om een geheugenkaartje te installeren waar u uw foto’s, filmpjes en muziek op kwijt kan. Of u sluist uw mediabestanden over naar de cloud, naar OneDrive for Business bijvoorbeeld.

Kijk ook eens na welke overtollige apps er allemaal op uw gsm staan die u toch nooit gebruikt, zo kan u ook al heel wat geheugenruimte opschonen.

Tot slot kan u de “cache” van uw apps verwijderen, dat is de data waarmee ze sneller kunnen inladen en opgeslagen gegevens kunnen onthouden.

Installeer een nieuwe “launcher”

Bent u de interface van uw Android-telefoon beu? Geen nood, in de Google Play-store vindt u een hele hoop “launchers”, programma’s waarmee u het uiterlijk van uw telefoon helemaal naar uw wens aanpast.

Bekende namen zijn onder meer Nova Launcher, Evie, Arrow Launcher en Smart Launcher. Dit soort apps vereisen wel een beetje tijd en experimenteerwerk om ze helemaal naar uw hand te zetten. De aanpassingen gaan zo ver dat het lijkt alsof uw telefoon een complete make-over kreeg.

Maak de animaties sneller

Android laat toe om de animaties op de telefoon te veranderen, bv. de manier waarop vensters openspringen. U verliest dan een beetje “eye candy”, maar uw telefoon wordt er wel een stuk flukser door. Deze optie zit wel een beetje verborgen.

Ga naar 'Instellingen'; 'Over deze telefoon' en klik een keer of zeven op het 'Build number'. Plots zal u zien dat u zo de 'Opties voor Ontwikkelaars' hebt geactiveerd. Die vindt u vanaf dan terug bij 'Instellingen', helemaal onderaan. Klik er op en scroll naar 'Tekening'. Hier zie u drie animatie-instellingen. Standaard staan deze op 1x ingesteld. Als u ze terugschroeft naar 0.5 of zelfs uitschakelt, zal u zien dat animaties op uw telefoon een stuk sneller werken.

Op een iPhone kan u ongeveer het gelijkaardige effect bekomen door naar 'Instellingen' te gaan; 'Algemeen' en 'Toegankelijkheid'. Scroll naar 'Verminder Beweging' en zet dit aan.

Meer nieuws over:

  • smartphone
  • toestellen
  • vitaminekuur

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar