×
×

Geef uw batterij een boost

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren17/09/2015

Geef uw batterij een boost
Loopt uw smartphone of tablet ook altijd veel sneller leeg dan u gedacht had? Met deze eenvoudige tips haalt u het beste uit de batterij, zodat deze een stuk langer meegaat.

U heeft het ongetwijfeld ook al meegemaakt: net als u uw telefoon of tablet nodig heeft, blijkt de batterij leeg te zijn. Uw apparaat moet dus alweer aan het stopcontact voor u het weer kunt gebruiken. Gelukkig zijn er wel enkele gemakkelijke tips om die batterij zo veel mogelijk te ontlasten en dus zo lang mogelijk te laten meegaan.

 1. Verminder de helderheid van uw scherm

  Geen enkel onderdeel van een telefoon verbruikt zoveel stroom als het scherm. Zet de helderheid daarom zo laag mogelijk, u zult merken dat dit meteen een invloed heeft op de autonomie van de batterij.

 2. Gebruik alleen de verbindingen die u nodig heeft

  Bluetooth, GPS, Wifi, 3G en 4G,… een telefoon is tegenwoordig met heel veel antennes uitgerust om verbindingen te maken. Als u bijvoorbeeld ergens bent waar er toch geen WiFi is of waar geen bluetooth-apparaten zijn, mag u deze verbindingen gerust uitschakelen via het Instellingen-menu.

 3. Zet je router centraal

  Als u WiFi gebruikt in huis, zorg dan dat de router (het kastje dat de draadloze verbinding verzorgt) centraal staat en niet bijvoorbeeld in de garage of achter een kast. Niet alleen komt dat de snelheid ten goede, uw telefoon zal dan ook veel minder hard moeten uitzenden om een verbinding te bekomen.

 4. Zet meldingen en trillingen uit

  Apps die u voortdurend meldingen geven, verbruiken telkens een beetje stroom. Door die meldingen uit te schakelen, gaat uw batterij een stuk langer mee. Idem voor de trilfunctie, die is handig als uw telefoon in uw jas zit, maar gebruik die best enkel voor telefoontjes en berichtjes, niet voor apps.

 5. Vermijd warmte

  Houd uw telefoon uit de zon, laat hem niet in een hete auto achter en stop hem niet de hele dag in uw broekzak. Hoe warmer de batterij, hoe sneller ze ontlaadt.

 6. Niet te vaak opstarten

  Het klinkt misschien raar, maar voortdurend uw gsm op- en afzetten is ook niet zo goed voor de batterij. Het opstarten verbruikt immers telkens heel wat energie. Beter is hem daarom in stand-by te zetten.

 7. Gebruik een app

  Met apps als System Status, Battery Doctor of Battery Defender krijg u snel zicht op de grootste stroomvreters op uw telefoon. Meestal kunt u die dan ook met één druk op de knop snel uitschakelen.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar