×
×

Digitale schoonmaak – Stap 2: maak tijdig back-ups

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren25/08/2015

Digitale schoonmaak – Stap 2: maak tijdig back-ups
U hebt het vast al meegemaakt: u hebt net de laatste hand gelegd aan een prijsofferte en plots gaat het licht uit in uw pc. In het beste geval kunt u opnieuw opstarten en het bestand herstellen. Waarschijnlijker is dat het onherroepelijk verloren is. Dit soort akkefietjes met soms zware gevolgen kunt u vermijden door regelmatig back-ups te maken. Moeilijk is het niet en het hoeft echt niet veel tijd te kosten.

U hebt op uw pc ongetwijfeld een pak professionele, boekhoudkundige en/of andere zakelijke documenten en bestanden staan, die u niet dagelijks en zelfs niet maandelijks nodig hebt. Verder bezit u vast de nodige foto’s, filmpjes en muziekbestanden die veel plaats innemen op uw computer. Ze hebben allemaal gemeen dat u ze niet graag kwijtspeelt door een menselijke fout of bij een crash, een inbraak, een brand of een overstroming.

Externe schijf

Een goede raad: zorg meteen voor een back-up van al uw belangrijke bestanden. Dat kan bijvoorbeeld met een externe harde schijf. De schijven die u vandaag in de handel vindt, hebben een courante opslagcapaciteit van een terabyte of meer. Daar bent u een tijdje mee zoet. Bovendien kost zo’n schijf een peulschil, zeker in vergelijking met wat een potentieel verlies van uw data vertegenwoordigt. Maar ook een externe harde schijf kan beschadigd raken in een brand of door een val. Gelukkig is er nog een alternatief.

Cloud

Daarvoor kunt u gebruikmaken van opslag in de cloud. Via webservices als OneDrive, Dropbox, Skydrive, iCloud of Google Drive kunt u gratis een online reservekopie van uw bestanden laten bewaren. Uiteraard zijn die bestanden op elk moment voor u toegankelijk. Opgelet: de opslagvolumes in de gratis cloudformules zijn beperkt tot een bepaalde drempel. Wilt u meer gigabytes, dan kunt u extra opslagcapaciteit huren.

Ons advies: combineer online en offline back-ups om helemaal zeker te zijn van uw zaak.

Meer nieuws over:

  • Beveiliging
  • Ongestoord ondernemen

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar