×
×

IFTTT, Zapier en Flow: praat uw OneDrive al met uw Dropbox?

door JohanLaat je inspireren19/12/2017

IFTTT, Zapier en Flow: praat uw OneDrive al met uw Dropbox?
Er bestaan hopen interessante webdiensten en apps waarmee u als ondernemer elke dag uw voordeel kunt doen. Maar soms zou het nog interessanter zijn mochten die apps een beetje kunnen samenwerken. Gelukkig bestaan er ook weer diensten die dat voor mekaar krijgen.

De gegevens van een nieuw e-mailcontact automatisch in een spreadsheet opslaan. Documenten die u via OneDrive deelt, meteen ook in Dropbox opslaan. Of automatisch op uw smartphone uw mobiele data uit- en wifi aanzetten wanneer u op kantoor komt. 
Mooi allemaal, maar met standaard apps en diensten lukt dat niet. Gelukkig zijn er een paar die bruggetje spelen: zij zorgen ervoor dat uw apps en toestellen mekaar wél aansturen, en wel precies hoe en wanneer u dat wilt. IFTTT is waarschijnlijk de bekendste, maar ook Zapier en Microsoft Flow timmeren mee aan de weg. 

Het idee achter al deze diensten is hetzelfde: een actie in een toestel of app, leidt tot een andere actie in een andere dienst. Moeilijk is dat niet, en programmeerkennis komt er al helemaal niet bij te kijken. U kiest gewoon een dienst uit de lijst en koppelt die aan een andere. Nog te lastig? Dan kiest u gewoon één van de vele voorgeprogrammeerde acties. Bij IFTTT heet dat ‘recipes’, Zapier heeft het over ‘Zaps’ en Microsoft spreekt over ‘Sjablonen’. Die bestaande koppelingen kunt u natuurlijk ook nog helemaal aan uw eigen smaak aanpassen. 

Zakelijke markt

Het grote verschil tussen IFTTT, Zapier en Flow, is dat vooral de twee laatste zich sterk op de zakelijke markt richten. IFTTT biedt bijvoorbeeld ook ‘recipes’ aan waarbij u een e-mailtje of sms’je krijgt telkens als uw garagepoort zich opent. Dat is niet het soort taken waar de twee andere zich specifiek op richten. Bij hen ligt de focus meer op een zakelijke chatdienst als Yammer, bijvoorbeeld.
Zo kan u regelen dat u in Slack notificaties krijgt telkens er op Yammer een nieuw berichtje opduikt.

Maar helemaal interessant wordt het als u daar uw eigen filters op toepast. Stel bijvoorbeeld in dat dat Yammer-berichtje enkel getoond moet worden als er het woord ‘klacht’ in voorkomt. En als het moet kan u ook nog zeggen op welk tijdstip u die berichten wil binnenkrijgen. Zo maakt u snel efficiënte diensten op eigen maat. Een specifiek voordeel van Flow is dan weer dat het heel diep kan ingrijpen op Microsoft-tools als Office365 en Dynamics. 

Dan is er nog de prijs, natuurlijk. Ook niet onbelangrijk. IFTTT is helemaal gratis. Dus kijk gerust of het wat voor u is.
Flow heeft een gratis variant, maar die kan ‘slechts’ 750 keer per maand connectie maken tussen diensten. De betalende versies (van 5 of 15 dollar per maand) bieden respectievelijk 4.500 en 15.000 uitvoeringen per maand. 
De gratis versie van Zapier, ten slotte, biedt enkel connecties die beperkt zijn (maximaal twee stappen). Wie meer wil (meer stappen, toegang tot meer apps …) betaalt daarvoor twintig dollar per maand

Meer nieuws over:

  • Samenwerking
  • Apps
  • Zapier
  • IFTTT
  • Flog

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar