×
×

Internationale Vrouwendag: Alexia de Ville

door JohanLaat je inspireren08/03/2017

Internationale Vrouwendag: Alexia de Ville
Alexia de Ville de Goyet is een Belgische ontwerpster van behangpapier.

In 2014 lanceerde ze haar eigen merk van exclusief behangpapier, Tenue de Ville. Haar collecties veroveren razendsnel de harten van decoratie professionals overal ter wereld. De muurbekleding van Tenue de Ville is 100% made in Belgium en geeft interieurs de nodige verfijning en hedendaagse toets. Sinds januari 2017 is haar derde collectie 'Balsam' op de markt. Een gesprek.

“Tenue de Ville is mijn leven”, vertelt Alexia de Ville. “De opstart van mijn bedrijf was waarschijnlijk de grootste uitdaging van mijn leven. Het begin was niet makkelijk, maar ondernemer worden, dat leer je”, lacht Alexia.

Inspiratie

“Ik hou van reizen, fotografie, film en grafisch ontwerp. Die passies zijn een bron van inspiratie om nieuwe collecties behangpapier te ontwerpen”, vertelt Alexia de Ville. “Ook de stagiairs met wie ik samenwerk, zorgen voor inspiratie. Ze stellen bijvoorbeeld nieuwe technieken of een nieuwe aanpak voor. En zij halen hun ideeën dan ook weer ergens anders. In het huidige digitale tijdperk kijk ik natuurlijk ook op sociale netwerken als Pinterest of Instagram.”

Op zoek naar een partner

“De lancering van mijn eerste collectie behangpapier ging niet zonder horten of stoten. Maar ik heb het geluk gehad een partner te vinden met een eigen merk én gevestigde reputatie. Van bij het begin geloofde hij in mij. Hij stelde voor om mijn eigen bedrijf op te richten met zijn hulp, zowel op financieel vlak als voor de productie en distributie.

Dat had ik niet verwacht. Hij nam me onder zijn vleugels en wilde echt ‘de jonge generatie’ helpen. Zo introduceerde hij me in het netwerk op professionele beurzen, de ideale plek om contacten te leggen. Het is een echte mannenwereld. En dus niet makkelijk om je plekje te veroveren als vrouw of jonge starter. Maar het vertrouwen groeide mettertijd.” 

Internationale Vrouwendag

“Op mijn twintigste al dacht ik veel na over de gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Ik was gek op filmpjes en voorstellingen van artiesten uit de jaren zestig en zeventig, waarin de vrouw heel vaak centraal stond. Vandaag heb ik het gevoel dat de revolutie voorbij is en dat we niet meer het recht hebben om erover te praten. Toch blijven er nog altijd verschillen, bijvoorbeeld op het vlak van verloning.” 

Ook als onderneemster ziet Alexia de Ville verschillen. “Hoe je het ook draait of keert, er zijn fundamentele verschillen tussen mannen en vrouwen. Hij lijkt alsof mannen hun zaak anders runnen dan vrouwen. Een man durft zich uit te spreken en gaat vol vertrouwen door. 
Bij vrouwen spelen ook emoties een rol. Natuurlijk is dit een veralgemening, want alles hangt af van je karakter.

Maar uit studies bij kinderen blijkt dat zowel meisjes als jongens de man als het intelligentere en superieure geslacht zien. Vrouwen moeten meer vertrouwen hebben in zichzelf. Volgens verschillende studies zouden zij immers beter kunnen omgaan met het geld van een bedrijf en sneller voor nieuwe jobs zorgen.”

Tips voor onderneemsters 

“Volg je intuïtie, durf vertrouwen hebben in jezelf en geloof erin. Blijf dromen en ga stap voor stap vooruit”, zegt Alexia de Ville. 

“Andere ondernemers en onderneemsters ontmoeten die hetzelfde meemaken en dezelfde moeilijkheden ondervinden, geeft moed. Zo voel je je minder alleen en kan je elkaar helpen. Soms moet je jezelf ook wat dwingen. Want achter alles wat je doet, schuilt een nieuwe opportuniteit. Ik ondervond het zelf al: in het leven leidt niets nooit tot niets.”

Meer nieuws over:

  • Alexia de Ville
  • Internationale Vrouwendag

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar