×
×

Met deze 5 tips werkt u zorgeloos in het buitenland

door Proximus Bizz teamWist je dat…26/09/2016

Met deze 5 tips werkt u zorgeloos in het buitenland
Hoe belt u zonder problemen in het buitenland? En liefst zonder hoge roamingkosten? En hoe houdt u cybercriminelen uit uw gsm? Wij geven u vijf tips om ook over de landsgrenzen zorgeloos aan de slag te blijven.

 1. Werkt uw telefoon in het buitenland?

  Vooraleer u naar uw bestemming vertrekt, moet u natuurlijk wel zeker zijn dat uw telefoon er werkt. De kans dat dat niet zo is, is overigens klein. Proximus heeft overeenkomsten met honderden andere telecomoperatoren over de hele wereld, van Zweden tot Zuid-Afrika en van de V.S. tot Japan. Let er wel op dat u roamingkosten zult moeten betalen wanneer u in het buitenland belt, dat zijn kosten die de buitenlandse operator u aanrekent voor het gebruik van zijn netwerk. Die kosten zijn bij Proximus al heel sterk gezakt de laatste jaren en vanaf medio 2017 zullen ze zelfs helemaal afgeschaft worden, maar wel enkel in Europa. In andere landen blijven ze dus nog gelden. 
  Check op voorhand even wat uw telefoonverkeer u zal kosten op deze handige overzichtspagina.

 2. Neem een roamingoptie

  Het is meestal ook een goed idee om, voor u vertrekt, een roamingplan te activeren. Zo’n plan mag u beschouwen als een soort internationale uitloper van uw abonnement waardoor u aan goedkopere tarieven belt, sms’t en surft. Proximus heeft verschillende plannen in de aanbieding. Daily Travel Passport is er bijvoorbeeld zo eentje. Voor 1,65 euro per dag in Europa of 4,13 euro per dag in 35 populaire wereldwijde bestemmingen (telkens exclusief btw) mag u twintig minuten bellen, twintig sms’en versturen of 80 megabyte aan data opsurfen. 

  Bent u voor iets langere tijd weg? Dan is het reguliere Travel Passport-plan misschien wel iets voor u. Voor 10 euro per maand (exclusief btw) krijgt u dan 200 belminuten, 200 sms’en en 200 megabyte aan data. Dat is een heel stuk voordeliger dan de normaal geldende roamingtarieven. Er zijn overigens nog enkele andere plannen beschikbaar, bijvoorbeeld voor reizigers die veel bel- en surfvolume willen hebben of voor mensen die enkel een dataplan willen. Kijk hier voor meer info. 

 3. Beveilig uw gegevens

  Als u dan in het buitenland met uw gsm kan surfen, wil u dat in alle veiligheid doen. Zorg er zeker voor dat uw gsm beveiligd is met een pincode of met uw vingerafdruk. Op die manier zijn uw gegevens alvast veilig als u uw gsm kwijtspeelt of als hij gestolen zou worden. Veel telefoons hebben ook de optie om automatisch alle gegevens te wissen als tienmaal na mekaar de verkeerde pincode werd gebruikt. Nog een tip? Gebruik uw naam of telefoonnummer als screensaver: zo kunnen eerlijke vinders u contacteren als u uw laptop of telefoon ergens zou vergeten. Voor een telefoon zal u natuurlijk een alternatief telefoonnummer moeten laten zien dan.

 4. Let op met een openbaar wifi-netwerk

  Wees ook voorzichtig wanneer u gaat surfen op een openbaar wifi-netwerk, in een koffieshop of in een winkel bijvoorbeeld. Heel vaak laat de beveiliging van dat soort verbindingen te wensen over. Tik daarom nooit informatie in waarvan u niet wil dat iedereen ze kan meelezen. Uiteraard gebruikt u sowieso een antivirusprogramma op uw laptop, maar ook op uw telefoon hebben dit soort programma’s hun nut. Vermijd ook zoveel mogelijk om onbekende usb-sticks op uw computer in te pluggen, ze kunnen kwaadaardige software bevatten om op uw pc in te breken. Veilig surfen kan wel op de hotspots van het FON-netwerk, waar Proximus ook lid van is. Kijk hier hoe u daar gebruik van maakt. Uw toestel (én wat erop staat) beter beveiligen kan met Norton Mobile Security.

 5. Neem de juiste lader mee

  Tot slot: zorg er ook voor dat u de juiste elektrische pluggen op uw laders heeft zitten. Wist u dat er wereldwijd bijna twintig verschillende pluggen worden gebruikt? Op deze website ziet u meteen welke u nodig heeft. Slimme reizigers kunnen hun gsm natuurlijk ook opladen via de usb-aansluitingen van bijvoorbeeld tv-toestellen of dvd-spelers in hun hotelkamer.

Meer nieuws over:

 • reizen
 • gezin
 • Fon
 • Norton

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar